top of page
  • Mikkel Jønsson og Kim Schaumann Johansen

Gå efter dem med gul hals


Er du i tvivl om, hvilken hvidvin du skal vælge, så kommer her et godt råd, der aldrig slår fejl. Tag en af dem med gul hals. Det kan ikke gå galt. De er uden undtagelse alle sammen fremragende, uanset hvor de kommer fra i verden. Men hold det for dig selv – især hvis du møder folk fra finere vinkredse. De vil uden tvivl starte et længere foredrag om terroir, sydvendte skråninger, antal soltimer, nedbørsmængder, vinstokkenes alder, træfade, ståltanke og andet gøgl. Men dybt inde ved de godt, at den er god nok – hvidvine med gul hals er og bliver de bedste.

For at tjekke teorien af i praksis lagde Vinsnuserne vejen forbi en af hovedstadens mest udsøgte vinbutikker – Otto Suenson i Dronningens Tværgade. Hvad sker der, når man beder den gode mand i biksen finde tre mageløse flasker hvidvin frem? Se med her.

Markus Molitor Pinot Blanc Einstern 2015 kr. 169,- Det lidt anderledes og let sofistikerede valg, som især går godt sammen med ”The National” og lidt dybere tanker end normalt – herunder ”Græder en banan, når man adskiller den fra resten af klasen?”

Bel Colle Chardonnay Langhe 2015 kr. 129,- Chardonnay fra Barolo-land? Kunne være et trick-spørgsmål i fredags-barens druk quiz. Men den er på alle måder god nok. Nydes bedst i selskab med én, der bare vil have et enkelt glas. Så er der mere til dig.

Pascal Rollet Pouilly Fuissé Vielles Vignes 2016 kr. 219,- Udtales ”pyji fissé” – altså med tryk på sidste stavelse. Husk endelig dét. En fest af en hvidvin, der appellerer til at åbne en knap mere i skjorten og finde brien frem fra skabet.

bottom of page