top of page
  • Hannah Lund

Pissedårlige vaner - ok hud


Jeg ryger. Jeg drikker. Jeg går i solen og glemmer solcreme - mellem 12 og 15. Jeg spiser kulhydrater, syreholdig kost og fritter med trøffelmayo.

Ja, så ryger jeg hverken overdrevet eller hver dag, og jeg drikker ikke, så jeg vælter rundt - men det her er alle sammen dødssynder, som hudfolk laver store øjne og gule advarselsblink imod.

Og alligevel har jeg ret god hud. Helt uden kniv og fillers. Ikke mindst min alder taget i betragtning. Vil du vide, hvordan?

Hannah Lund god hud over 50

Billedet her er taget i dagslys fredag 7. september (hvor jeg er 51 år og 317 dage gammel), uden filter, med makeup. Du kan bare forstørre op for at se rynker og poser under øjnene tydeligere. De er der, don't worry.

God hud - når du er over 50, og glemmer/blæser på alle rådene

Først og fremmest: sørg for at have det sjovt, gør hvad du har lyst til, få masser af sex, blæs på tabuer og løftede pegefingre - mød livet med et glad ansigt hver dag. Drik den cocktail, spis den bøf bearnaise. Inhalér. Dybt. Nyd det!!

Når du har lært det, så er der nogle specifikke vaner jeg har, og produkter, jeg sværger til. De kommer her.

AlfaOmegaklinikkens dermaroller

Mitte Skjold - Danmarks sejeste hudnørd, der har AlfaOmega Klinikken - har udviklet sin egen dermaroller. Tyndere nåle, og de kommer lidt længere ned i hudlagene. Pro Tip: dermarollere virker kun, hvis man rent faktisk bruger dem. Jeg bruger min fast 1-2 gange om ugen - om aftenen, og med mine gode hudplejeprodukter på lige bagefter. Husk, at det er på hel ren hud, du bruger din dermaroller. Effekten kommer ikke på 1 gang, men af gentagen brug over tid, hvor din hud genopbygger sig selv. Giver du den gode ting at genopbygge med, bliver resultatet kun bedre. Jeg har fx mine "surrounded by idiots"-rynker mellem øjenbrynene ... og de bliver altså mindre og mindre fremtrædende.

 

Mol & B

Du får ikke en bedre dansk hudplejeserie i disse år, synes jeg. Tina Maria Madsen, dansk sygeplejerske, har udviklet Mol&B serien og produceret den sammen med hudspecialister i Tyskland. Den er baseret på økologisk hybenkerneolie, og den virker. Her får du hurtigt synlige resultater. Du kan samtidigt glæde dig over, at den ikke er testet på dyr - det betyder meget for mig - og at den faktisk kan bruges af veganere.

Mine favoritter er Visual Facelift (nærmest botox på flaske), som jeg bruger om dagen, og Nourishing Face Serum og Multi-Functional Regenerating, som jeg bruger sammen om aftenen. Den rene olie kan bruges i ansigtet og på kroppen, og er et produkt, som virkelig er all-round. Giver glød, fugter, reparerer solskoldninger ... og dufter dejligt.

Mol&B kan ikke bare købes alle mulige steder, for det sælges via network marketing. Du kan være heldig, at nogen sælger på nettet - men ellers kontakt Merete Rønn Lasnier. Hun fortæller dig gerne, hvem der sælger Mol&B tæt på dig - eller måske vil du selv begynde at være forhandler?

(Der er nogen, der straks trækker vejret rigtigt hurtigt ind, når de hører ordene network marketing. Åh nej?! Er det ikke sådan noget pyramidespil? Nej. det er det ikke. Og ja, der er nogen, der tjener flere penge end dig, fordi de har valgt at gå i gang tidligere og hjælpe nye med at komme godt i gang. Og hvis du er utryg ved en ny forretningsform end den traditionelle - tja. Må jeg henlede opmærksomheden på fx Nike, der lige nu profilerer sig som borgerrettighedsforkæmmper med en megavelbetalt sportstjerne på reklamerne. Samtidigt med at kvinder i tredjeverdens lande arbejder 70 timer om ugen og får lidt jordnødder i timen for at producere Nikes sko. Så de selv kan tjene fedt. Jeg synes, det handler om menneskene bag, og ikke om modellen.)

 

Ampullab hyaluronsyremaske

Anne Mette Bergelius står bag Ampullab. Ud over de fantastiske ampuller, har hun også taget Arcayas hyaluronsyremaske hjem. Den er det bedste boost, du kan give din hud, både her og nu, og som langsigtet pleje. Hyaluronsyre er et stof, der findes naturligt i din egen hud, og sammen med fx collagen er det med til at give din hud fylde og glød. Jeg bruger den 1-2 gange om ugen - før jeg skal afsted til noget, hvor jeg vil se ekstra godt ud. Det tager kun 10 minutter at få dit boost ... og jeg bruger tit dermarolleren let, lige før jeg kommer masken på. Efter de 10 minutter vasker du masken af, og kommer din creme og makeup på. Velbekomme, du kan takke mig for tippet over en cocktail.

 

Ecology fiskeolie

Og så tager jeg altså også lidt indenbords. Der skal jo være en sund modvægt, et eller andet sted. Jeg køber meget ind på konceptet fiskeolie, som er god for hjernen, for leddene, for tarmsystemet ... og for huden. Men der er huleme mange usle produkter på markedet. Harsk olie af skidtfisk tiltaler mig simpelthen ikke. Så derfor har jeg valgt Eqology, som du køber på abonnement. Den er helt frisk, den smager godt (jo, den gør! De har kommet øko citron i) og jeg får den rent faktisk drukket. Kontakt Copenhagen Health Club, hvis du gerne vil have leveret de gyldne dråber til din egen adresse.

Så! Nu ved du, hvad jeg gør, og hvad der kan fungere, hvis du ikke er pivung længere. Husk også at acceptere dine dårlige vaner, så dit liv er sjovt og du er glad.

Lad dig inspirere ... og sørg for at nyde weekenden!

bottom of page