top of page
  • Hannah Lund

Saft og syltetøj - Mine 3 bedste sylteopskrifter fra Go' Morgen Danmark


Vrimler det også med bær i din have? Eller naboens ...? Hvis du ikke har de grønneste fingre, er de også meget billige at købe lige nu. Lad dig endelig friste af mine sylteting her til morgen i Go' Morgen Danmark - det er de nemmeste, hurtigste, lækreste opskrifter, så er det bare om at komme i gang.

Hannah Lund i Go' Morgen Danmark med syltning og 1900 Til Bords

Rå saft - opskrift fra 1900 Til bords

Den nemmeste og hurtigste saft, du har prøvet. Arbejdet tager højst et kvarter, og du skal bare vente i 24 timer, så er saften klar, og holder på køl i 3 uger.

Brug friske eller frosne bær – og du kan endda bruge bærrene 2 gange – til syltetøj, når saften er klar. Få opskrifterne her.

Rå saft opskrift fra 1900 Til Bords Hannah Lund i Go' Morgen Danmark

Rå saft - det skal du bruge

Jordbærsaft: 800 g bær, 8 g vinsyre/citronsyre, 2½ dl vand, 500 g sukker

Solbærsaft: 0,5 L solbær, 2½ dl vand, 10 gr vinsyre/citronsyre – og 100 g sukker til hver dl siet saft.

Hindbærsaft: 500 g hindbær, 3 dl vand, 8 gram vinsyre/citronsyre, 600 g sukker.

Kirsebærsaft: 1 L udstenede kirsebær, 4 dl vand, 20 gr vinsyre/citronsyre – og 100 g sukker til hver dl siet saft.

Rå saft - sådan gør du

Du bruger samme metode til alle safterne – den eneste forskel er forholdet mellem bær, vinsyre, vand og sukker.

Gør bærrene klar (eller tag dem ud af frostposen), læg dem i en skål eller en stor kande, hæld vinsyre og vand på – og lad det stå i 24 timer.

Næste dag sier du saften, og fjerner forsigtigt evt skum på saften med en ske.

Rør saften sammen med sukkeret, indtil sukkeret er opløst.

Så er den klar til at blive hældt på helt rene flasker, der er skoldet i kogende vand og evt. skyllet med Atamon.

Nyd det!

De bedste råsyltede agurker!

Og jeg lavede jo også de lige så nemme råsyltede agurker. Det kan du også:

Dine egne syltede agurker på kun 20 minutter og de holder 2-3 uger i køleskabet.

Lav dem som hele agurker eller fintsnittet – du bestemmer selv! Brug på madder, i burgere eller til grillpølser, i salater eller til en stegt kylling. De virkelig gode i en burger

Ribs og hindbær-syltetøj

Det her er mit yndlingssyltetøj, som jeg har spist siden jeg var lillebitte, og stadig laver selv. Det er en perfekt kombination af sødt og syrligt med et lille strejf vanilje. Helt uovertruffent på nybagte boller med smør.

Vil du gerne have flere opskrifter fra det originale danske landkøkken?

Så køb min bog 1900 Til Bords på www.bloodyamateurs.dk

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page