top of page
  • Hannah Lund

Baconlagkage



Nogle gange får man sine bedste idéer, lige når man er ved at falde i søvn. Et twist på en kendt opskrift, som gør den genial - det skete her, hvor Brun lagkage fra min kogebog 1900 til bords blev pimpet til Baconlagkage.


Bundene dufter af krydderier og mørkt sukker, og laget af smørcreme bliver forædlet med æblepuré og bacon.


Det smager eventyrligt godt. Krydderier, frugt, salt, smør, knas, vin og karamel. Og bacon. Så kom du bare i gang!


Det skal du bruge til Baconlagkage

Bundene:

250 g sirup

250 g sukker (evt. mørk farin)

2 æg

1 tsk nelliker

1 tsk kanel

1 tsk allehånde

1 tsk kardemomme

2 tsk natron

½ kg mel

2½ dl kærnemælk


Smørcreme:

375 g blødt smør

375 g flormelis

3 æggeblommer

3 tsk vanillesukker


Desuden:

125 g bacon i tern

125 g bacon i skiver

3,5-4 dl af din bedste æblepuré (smagssat med Auslese og passeret gennem en sigte)

4-5 store tsk sukker

Saften af ½ appelsin


Sådan laver du Baconlagkage

Tænd ovnen på 175 grader.

Smør en lagkageform.


Kom alle ingredienser til bundene i din røremaskine – eller i en stor skål, og brug din håndmixer. Sørg for, at ingredienserne er godt blandede i en jævn dej.

Kom dejen i formen og bag den i ca 45 minutter - til den er gennembagt og du kan stikke en strikkepind i, og der ikke kommer dej med op.


Lad kagen køle af, evt natten over. Når du er klar til at samle lagkagen, deler du den i 3 bunde.


Lav smørcremen:


Pisk smør og sukker hvidt og cremet sammen med vanillesukkeret.


Kom æggeblommerne i 1 ad gangen og pisk cremen jævn.



Bacon og kandiseret bacon:

Steg baconskiver og bacontern sprøde. Jeg gør det altid i ovnen. Når baconet er færdig, så lad det dryppe af på køkkenrulle.


Det kandiserede bacon laver du kun af skiverne. Start med at samle alt, hvad du skal bruge, så du kan koncentrere dig om opgaven: pande, tallerken smurt med olie, tang eller gaffel til at vende bacon med. Rør IKKE ved bacon med karamel med fingrene, det er eddervarmt og napalm-agtigt.


Kom sukker og appelsinsaft på en mindre pande, som du har tændt på medium varme. Rør rundt, og lad sukker og saft koge lidt op til karamel, det går hurtigt. Allerede når det er smeltet og bobler lidt, lægger du skiverne af bacon i. Vend dem rundt i karamellen, til de har fået på begge sider, og læg på den olierede tallerken. Du kan forme baconskiverne i få sekunder efter du har taget dem af panden, de størkner lynhurtigt. Jeg lavede nogle af dem lidt buede til pynt i centrum.

Saml baconlagkagen:


På nederste lag smører du halvdelen af din æblepuré ud, og drysser halvdelen af dine bacontern på, jævnt fordelt.


Kom ca 1/4 af smørcremen på. Jeg tyllede den ud, det var faktisk nemmere at styre, for smørcremen er ret fast.


Læg næste bund ovenpå, og gentag med resten af æblepuréen og baconternene og ca. 1/4 smørcreme.


Læg toppen på, og tyl resten af smørcremen flot ud. Pynt med kandiserede baconskiver.




NYD DET!




Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page