1900_cover.png

 3 opskriftsbøger: Brugte, slidte og med løse sider; madplettede 

 De rummer en masse af de madoplevelser, 
jeg havde som barn.
Velkendte, gode smage fra familien på Fyn.
Det er det originale danske landkøkken -
og provinsbykøkken.
Det vil jeg gerne dele med jer.

 
Derfor har jeg skrevet 1900 Til bords med opskrifter, biografier og anekdoter
om de seje kvinder bag bøgerne.

 
Og du får smagsprøver lige her på bloggen.
Velbekomme!

1900 til bords

November 1, 2019

Grisen burde være Danmarks nationalfugl - for svinekød er stønnende saftigt og fuldt af smag. The other white meat, hedder det ikke også det? Og stegt flæsk er dét, alle politikere vifter med, når de skal bevise, at de er særligt dansk-sindede. Stegt flæsk er intet min...

September 30, 2019

Tante Bine er min oldemors faster. Tipoldefar Claus Christians 11 år ældre storesøster, Jacobine Petrine Jervelund. Hun levede som pebermø i smukke Ærøskøbing hele sit 69-årige liv, der sluttede 1909. Hun var den af de 13 søskende, der passede en af mine tiptipoldemødr...

July 5, 2019

En helt nybagt bolle. Som de lavede dem og spiste dem på landet. Hvor man jo ikke bare skulle have kager til kaffen, men også noget mere solidt. Det er en skøn klassisk bolle, som smager vidunderligt med ost eller syltetøj. Eller bare frisk fra ovnen med smør, der smel...

July 5, 2019

Det her er mit yndlingssyltetøj, som jeg har spist siden jeg var lillebitte, og stadig laver selv. Det er en perfekt kombination af sødt og syrligt med et lille strejf vanilje. Helt uovertruffent på nybagte boller med smør. Også fantastisk til pandekager. Du skal lave...

June 19, 2019

Harlekinsalaten er ikke bare spist af min oldemor og min farmor - lige netop den her har været på bordet hver sommer, siden jeg var lille pige. Nu er der lækre nye kartofler, snart bliver de endda til at betale, og du skal spise det danske guld hele sommeren! Enhver so...

June 13, 2019

For mig er det ikke sommer i Danmark, hvis ikke jeg kan drikke hyldeblomstsaft. Hjemmelavet. Det smager anderledes, når man køber det på flasker, jeg ved sgu ikke, hvad det er, de kommer i. Eller også kan jeg bare allerbedst lide smagen af min egen saft. Duften af saft...

May 15, 2019

Den bedste limonade får du naturligvis af friske, usprøjtede citroner. Brug øko-citroner eller prøv de superfriske citrusfrugter fra Freshland. Der har citronerne hængt på træerne 4 dage, før de lander hos mig (til forskel fra supermarkedet, hvor varerne er mange uger...

May 14, 2019

Dansk superfood i sin mest fristende indpakning. Vi er over tusinder af år blevet en nation af granvoksne og rimeligt sunde mennesker på en diæt, hvor rug er en af de vigtige byggestene. Vi elsker rugbrød og savner det, når vi er ude at rejse. Derfor bliver du så glad...

April 12, 2019

Familieopskriften. Johannes sild. Ikke skyggen af creme fraiche

Oldemors og Moster Ingrids kusine Johanne lavede æblesild for 100 år siden, og helt uden créme fraiche. De er elegante, friske og lette i smagen.

Det er jo forbløffende hurtigt at lave sine egne sild, og du...

April 11, 2019

Få 6 gode gamle danske opskrifter til din påskefrokost - smager, så alle spiser op og nyder at spise som på landet for 100 år siden. Oplev min families danske landkøkken!

Please reload