top of page
  • Hannah Lund

Mors rombudding - den bedste opskrift på den mest syndige dessert

Opdateret: 31. jan. 2020

Mors rombudding opskrift Hannah Lund 1900 Til Bords

En eller anden gang skal du invitere mange gæster, og så lave den oprindelige opskrift, der starter med 20 æggeblommer og en halv flaske rom.

Der er mange ting, jeg virkelig godt kan lide af opskrifterne i denne bog – men det her er en af mine absolutte yndlingsdesserter.


En rigtig crowd-pleaser, der finder fans hos både teenagere og glutenallergikere og slankeasketer. Rombuddingen smager bare røvgodt. Og den er lidt julet, har mere end et hint af egg-nog over sig.


I øvrigt - ved du hvad der smager sygt godt til? Det gør chokoladesmåkagerne fra Moster Agnes. Dem der er bedre end gennemsnitlig sex.


Min mand har dog en indvending mod denne dessert: Efter han havde været ude og forsyne sig i køleskabet for 3. gang på en aften, fik jeg kommentaren ”Den er lidt tung, ikke?”


Sikke noget vrøvl. Spis den nu bare.


Det skal du bruge til Mors rombudding


4 æggeblommer 150 g sukker 75 ml rom 3 blade husblas 2½ dl fløde reven mørk chokolade halve stenfri druer


Sådan laver du Mors rombudding


Læg husblasen i blød i koldt vand.


Tag dine gode stærke håndmixer frem og pisk æggeblommerne med sukkeret til det er hvidt og cremet.


Kom rommen i og rør godt. Hæld æg, sukker og rom over i en gryde og bring det til kogepunktet. Så snart det er i kog, slukker du og flytter gryden væk – og klemmer vandet af husblassen og rører den ud i den stadig varme masse.


Stil det til afkøling, og pisk imens fløden til skum.


Riv chokoladen, skær druerne i halve.


Når æggemassen er kølet nok ned til at flødeskummet ikke smelter, vender du flødeskummet i, og derefter chokolade og druer.


Hæld rombuddingen over i en smuk skål, glat overfladen, og sæt den på køl til den skal spises.



 

Min farmors bror, Morbror Ib, holdt en lille smule af at vise sig som en bedre kender af livets eksklusive sider end alle mulige andre. Da rombuddingen kom på bordet, talte han henført om dens elegance og ”mærk denne duft af den mørke rom”. Kokkepige Ellen stod med et uimponeret udtryk i ansigtet, mens hun lænede sine runde hvide underarme på stoleryggen. ”De’ madsherry!”

Blot for at sige, at skulle du være løbet tør for rom – så bliver den også god med andre slags sprut.


 


Uanset hvad - du og dine gæster vil elske den her dekadente old-school dessert -

NYD DET!


Kærlig hilsen

Hannah Lund




bottom of page