top of page
  • Hannah Lund

Bedre end gennemsnitlig sex-chokoladesmåkager

Opdateret: 1. dec. 2019


Chokoladesmåkager Hannah Lund Nyd det nu 1900 Til bords

Der er ikke noget, der er lige så godt som sex - men de her småkager med chokolade er faktisk bedre end en gennemsnitlig tur. Det er ikke bare, fordi chokolade indeholder phenylethylamine og serotonin, der lidt emulerer fornemmelsen af en orgasme - de her ER bare bedre end andre chokoladesmåkager

Jeg har lavet dem flere gange, og hver gang er de væk på rekordtid. Fadene bliver ryddet så hurtigt, at man tror det er løgn. De er sprøde og seje på samme tid og har en fantastisk smag med bare 3 ingredienser.

Opskriften kan godt drille lidt, for der er ikke så mange våde ingredienser til de tørre. Og æg har forskellige størrelse, så man skal prøve sig lidt frem med de tørre ingredienser. Dejen bliver næsten som fondant ... så er du advaret. Men så er det altså heller ikke værre - selvføgelig kan du finde ud af at lave dem. Der ER jo kun 3 ingredienser.

 

Navnet er helt min egen opfindelse - oprindeligt i de håndskrevne bøger hedder de Chokoladekager fra Moster Agnes. Men kvinderne i den gren af min familie har altid været gode til at feste og nyde andre af livets glæder, så-eh..

 

Det skal du bruge til Bedre end gennemsnitlig sex-chokoladesmåkager

2 æggehvider

350-400 g flormelis

100-125 g chokolade eller kakaopulver

Sådan laver du Bedre end gennemsnitlig sex-chokoladesmåkager

Tænd ovnen på 125 grader.

Pisk æggehviderne stive.

Si kakaopulver og flormelis sammen og pisk i lidt ad gangen.

Æggehviderne kan næsten ikke tage alt sukkeret, så dejen bliver ret stiv til sidst.

Hvis du har kræfter til det, så tyl dejen ud i små ovaler, ellers tril dem til kugler og pres flade med en gaffel, eller sæt dem med en ske på bagepapiret.

Bages i ca. 35 minutter.

Tag dem ud og lad dem køle af på en rist.

Forbered dig på, at de forsvinder hurtigt. Man kan sgu ikke nøjes med én. Er også geniale som tilbehør til desserter. Fx gammeldags romfromage. Skal nok give dig opskriften snart.

så... NYD DET!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page