top of page
  • Hannah Lund

Brun lagkage med smørcreme - opskrift på kagen til vinter og jul



Vi er i december nu, det bliver dårligt mørkere end denne tid på året. Koldt er det også. Det er denne sæson, hvor vi skal tænde stearinlys hver eftermiddag. Og HYGGE.


Så er det denne lagkage, du skal bage. Duftende af krydderier. Mættende med cremet og tilfredsstillende fyld. Mørk, saftig og forførende. Som din lidt mere buttede vinterkrop. Her får du opskriften - tænd straks ovnen!


Det skal du bruge til Brun lagkage med smørcreme


250 g sirup 250 g sukker (evt. mørk farin) 2 æg 1 tsk nelliker 1 tsk kanel 2 tsk natron ½ kg mel 2½ dl vand


Smørcreme: 250 g blødt smør 250 g flormelis 2 æggeblommer 2 tsk vanillesukker


Sådan laver du Brun lagkage med smørcreme


Tænd ovnen på 175 grader.


Smør enten 3 eller 6 lagkageforme, eller tegn 3 eller 6 cirkler på bagepapir. Oldemor Anna lavede denne i 6 lag – jeg foretrækker den i 3 lidt tykkere lag.


Kom alle ingredienser i din røremaskine – eller i en stor skål, og brug din håndmixer. Sørg for, at ingredienserne er godt blandede i en jævn dej.


Smør dejen ud i dit valgte antal bunde, og bag bundene.


Vælger du 6 bunde, så giv dem 7-10 minutter i ovnen, vælger du 3 bunde, så giv dem 15-20 minutter i ovnen.


Stik med en tynd gaffel i bundene, så du er sikker på, at de er gennembagt.


Tag bundene ud, og lad dem køle af.


Lav smørcremen:


Pisk smør og sukker hvidt og cremet sammen med vanillesukkeret.


Kom æggeblommerne i 1 ad gangen og pisk cremen jævn.


Læg bundene sammen med smørcremen, og drys flormelis over toppen af kagen til pynt.


Lav en kop te, find en god bog eller film og hyg dig med kagen resten af eftermiddagen.


NYD DET!




K#ærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page