top of page
Nyd det nu!
Jeg har sat mig for at nyde livet max. Mad, drikke og gode oplevelser. Have det sjovt, egentlig. Give dig opskrifter på historisk autentisk dansk mad, fortælle dig om ting, der optager mig. Følg mig her på Nyddetnu, hvis du vil være med.
Vil du spørge mig om noget? Skriv venligt og imødekommende på hannah@bloodyamateurs.dk - så får du hurtigt svar!
Søg
Hannah Lund
8. dec. 20212 min læsning
12 opskrifter til en gammeldags dansk jul
Her får du 13 opskrifter, der hørte til julelækkerier for 100 år siden. Helt autentisk fra de håndskrevne opskriftsbøger fra min oldemor
Hannah Lund
18. jun. 20202 min læsning
Baconlagkage
Lav Baconlagkagen! Duftende krydrede brune lagkagebunde, æblepuré, bacon og smørcreme. OMG YES!!
Hannah Lund
16. mar. 20204 min læsning
18 nemme opskrifter fra sidst, der var pandemi i Danmark. Dét serverede min oldemor og hyggede om os
For ca. 100 år siden var vi også berørt af en pandemi i Danmark. Den Spanske Syge, en influenza-agtig virus, der dræbte millioner på...
Hannah Lund
16. mar. 20201 min læsning
Klatter - forkæl ungerne, som min farmor gjorde det. Opskrift på lækkerier af grød
Klatter har jeg godt nok spist mange gange. Det er hjemligt og hyggeligt, og dufter fantastisk. Brug grødresten og dine børn vil smile bredt
Hannah Lund
16. mar. 20202 min læsning
Ribssaftbudding - retro-opskrift på dessert, når der ikke er noget i køkkenet
Denne opskrift er datidens hverdagsdessert - af den billigere slags. Ribssaft, sukker, husblas og æg - så kan du gå i gang
Hannah Lund
16. mar. 20202 min læsning
Grundlovsdessert - opskrift på at føle sig forenet med de danske værdier
Her kommer så den mest danske dessert, du kan forestille dig. Grundlovsdessert. Spis den og nyd, at føle dig dansk i en svær tid.
Hannah Lund
16. mar. 20202 min læsning
Baconfristelsen. Grim og sygt tasty natmad fra 1910 - min oldemors opskrift
Det ER ikke en smuk ret, det indrømmer jeg. Ruskomsnusk. Men der er en grund til, at det hedder “fristelse”. Det smager dødgodt!
Hannah Lund
16. mar. 20202 min læsning
Tomatpie - opskrift på deep-pan pizza for 100 år siden. Med persille!
Tomatpie smager som at være hos bedstemor og der ikke er noget at være bange for. Deep-pan pizza som for 100 år siden.
Hannah Lund
16. mar. 20202 min læsning
Aubing - opskrift på nem soufflé af rester. Supercool ret i Danmark for 100 år siden
Aubing er en rigtig gammel opskrift. Et hit i min oldemors opskriftsbog. Hvis du er lasagnefan, vil du elske denne gamle danske ret!
Hannah Lund
13. mar. 20202 min læsning
Hilsen fra Spisekammeret. 100 år gammel opskrift, der bruger, hvad du har. Fuck hamster-typer!!
Her kommer en lille række af nemme opskrifter, der bruger, hvad du har i køkkenet. Ca 100 år gamle, fra sidst der var pandemi og hamstrere
Hannah Lund
8. mar. 20202 min læsning
2-øres brød – svinefedtet er den dejlige hemmelighed! Få opskriften fra år 1902
Yndlingsopskrift på en madbolle, sandwichbolle og burgerbolle. 2-øres brød fra 1902. Med svinefedt, du!
Hannah Lund
29. feb. 20202 min læsning
Punsch - Moster Agnes & Madam Petersens opskrift fra ca 1930
Punsch fra 1930 - en fantastisk festdrik, der er blandet af, hvad man syntes smagte godt. Rom, rødvin, vermouth, citron og sukker. Nyd det!
Hannah Lund
26. feb. 20202 min læsning
Prins Pücklers fromage - sprut, fløde, bær og sukker! Opskrift på enkel dessert fra 1860
Dessert som i 1860. Tager under 10 minutter - Prins Pücklers fromage er en skøn blanding af fløde, sprut, bær og sukker ... med sej knas
Hannah Lund
22. feb. 20201 min læsning
Kærnemælkstvebakker - gammel dansk opskrift
Ethvert hjem burde have sine egne tvebakker. De smager dejligt anderledes og er seriøst uimodståelige med en masse koldt smør på
Hannah Lund
11. feb. 20202 min læsning
Ostelagkage - retro-opskrift på vintage-natmad
Er du til retro-natmad? Så prøv denne vintage-opskrift på en ostelagkage fra 1920-1930.
Hannah Lund
5. feb. 20202 min læsning
Kødpølse - lækker og hjemmelavet som i 1930. Her er opskriften!
Har du lyst til at lave hjemmelavet kødpølse? Det kan du sagtens. Her er opskriften, ikke svær, tager blot lidt tid. Smagen er det værd!
Hannah Lund
1. feb. 20203 min læsning
Nougatfromage - opskrift på vidunderlige mundfulde fra 1930
Nougatfromage med små bidder mandelkaramel - fantastisk! Smager vidunderligt! Nougatfromage tager lidt tid, men er ikke svær. Du kan godt!
Hannah Lund
30. jan. 20202 min læsning
Solskinsæg - opskrift på restemad. StopMadspild for 100 år siden
Solskinsæg er den slags mad, der smager af at være kommet dejligt hjem. Forvandl en rest og forkæl dig selv og andre med en lækker frokost
Hannah Lund
28. jan. 20202 min læsning
Min tipoldemors sandkage - dansk opskrift fra 1860
En nybagt sandkage har intet med san – den er saftig og duftende. Her får du en helt enkel og klassisk opskrift på dansk sandkage f
Hannah Lund
23. jan. 20202 min læsning
Græskarmarmelade – opskrift på lækkert vintersyltetøj til brød, ost og kød
Græskarmarmelade - en overraskende autentisk opskrift fra 1930ernes Danmark. Nemt og lækkert til brød, ost og charcuterie. Og noget så smuk
bottom of page