top of page
  • Hannah Lund

Baconfristelsen. Grim og sygt tasty natmad fra 1910 - min oldemors opskrift


Baconfristelsen opskrift oldemors opskrift på natmad der er grim og smager sygt godt Hannah Lund 1900 Til bords

Det ER ikke en smuk ret, det indrømmer jeg. Ruskomsnusk. Fotografen hadede mig lidt, fordi hun var nødt til at tage billeder af retten og lægge sit navn til billedet.


Men det er altså ikke uden grund, at ordet “fristelse” indgår i denne bid natmads navn. “Fristelse” og “bacon” … så har man da i hvert fald lyst til at gå i gang – og jeg lover, at du ikke bliver skuffet.


 

Denne ret er planlagt, så du kan lave den færdig tidligere på dagen, og blot sætte den i ovnen i et lille kvarter, når du er sent hjemme.

 


Det skal du bruge til Baconfristelsen

150-200 g bacon i skiver

10 ikke for store rå kartofler

1 hakket løg

1 grøn peberfrugt

2 dl fløde

50 g revet ost

Salt & peber

Evt. revet muskatnød



Sådan laver du Baconfristelsen


1. del af tilberedningen


Tænd ovnen på 225˚ C.


Steg baconskiverne sprøde. det kan du gøre i ovnen eller på en pande.

Brun løget i en pande. Smør et smukt ildfast fad.


Skræl de rå kartofler og skær dem i ret tynde skiver.

Skær den grønne peberfrugt i strimler.


Læg kartofler, bacon, peberfrugt og brunede løg lagvis i det smukke fad. Drys løbende med salt, peber og muskat.


Hæld fløden ved, og sæt fadet i ovnen og bag retten i 15 minutter.

Dæk den til, og lad den stå og vente, til du kommer hjem. Hvis du er væk i mere end 3 timer, så skal du sætte den i køleskabet så længe.


2. del af tilberedningen:


Tænd ovnen på 225 º C.


Tag fadet frem, og drys den revne ost over.


Sæt fadet i ovnen i 13-15 minutter.

Af og til kan du øse lidt af fløden over.


Når fristelsen er færdig, serverer du den skoldhed sammen med iskoldt smør, lidt sennep og så et glas koldt øl.



Nyd dit bacon!


Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page