top of page
  • Hannah Lund

Kærnemælkstvebakker - gammel dansk opskrift


Tvebak opskrift 1900 til bords Hannah Lund

Ethvert hjem burde have sine egne tvebakker. De smager helt forskelligt fra de, man kan købe og er seriøst uimodståelige med en masse koldt smør eller en skive ost på. Hvorfor ikke bruge dem som husets kiks?


 

Tvebak er det samme ord som biscuit. Det betyder bagt 2 gange.

 


Det skal du bruge til Kærnemælkstvebakker


500 g mel

180 g smør/margarine

120 g sukker

2½ dl kærnemælk

½ tsk natron

2 tsk bagepulver


Sådan laver du Kærnemælkstvebakker

Tænd ovnen på 225 grader.


Ælt alle ingredienser sammen – det er nemmest på en køkkenmaskine.


Rul dejen ud til ca 2-3 cm tykkelse.


Stik tvebakkerne ud med runde forme.


Læg dem på bagepapir på en plade, og bag dem i ca 10 minutter.


Tag dem ud, og skru ovnen ned til 175 grader.


Lad dem køle lidt af – men ikke for længe! Flæk dem forsigtigt, som du ville flække en bolle.

Læg dem nu på bagepapiret og pladen igen, og bag dem tørre med skærefladen opad i 8-10 minutter til tvebakkerne er gyldne.


Opbevar dem i en tætsluttende dåse eller et tæt stort sylteglas.


NYD dine helt egne tvebakker!!


Kærlig hilsen

Hannah Lund





bottom of page