top of page
  • Hannah Lund

Vandmelon-sangria - den, hvor du lige tager et glas mere. Her er opskriften


1-2-3 marmelade er godt på brød!

Yeehaa! Varme og sol! Du skal drikke masser af cocktails ude! Aperol spritz er mere end passé nu ... så når jeg inviterer veninder over (den her ER mest til hunkøn, det er den altså), og der er lovet sol, så stiller jeg den bedste vandmelon-sangria, du har smagt, på bordet. Ikke i glas. I kander, sgu da!

Jeg researchede forskellige opskrifter fra udlandet, og med lidt eksperimenter i køkkenet (hårdt job, men jeg klarede det) kom jeg frem til denne version, som er den bedste, jeg og 50 af mine gæster har smagt. Den smager sødt uden at være teenager-agtig, og er stærk nok, til at du kan blive rigtigt behageligt tipsy, uden du opdager det.

Har jeg solgt den nok ind? Ja? Ok, her får du så min opskrift på den bedste vandmelon-sangria

Det skal du bruge:

1 vandmelon 4 spsk sukker 1½ spsk bananlikør 0,8 dl friskpresset limesaft 5 dl hvid rom 1 flaske hvidvin - helst en, der er lidt sød 2,5 dl danskvand

Til pynt og anretning: Knust is, frosne blåbær, skiver af vandmelon, skiver af lime, skiver af ananas

Portionen giver ca 2.6 L vandmelon-sangria - afhængigt af størrelsen på din vandmelon.

Sådan gør du: Du skal bruge en stor blender, en stor si og en stor skål til at blande sangriaen i.

Opbevar gerne vandmelonen og de andre ingredienser i køleskabet, indtil du går i gang med sangriaen - så bliver den det koldere.

Skær toppen af vandmelonen og gem den til at skære skiver til pynt.

Skær skallen af resten af vandmelonen. Skør kødet i store bidder, kom dem i blenderen, og giv dem en god tur.

Læg sien over en stor skål og hæld den blendede vandmelon op i sien. Brug en ske til at røre omhyggeligt og vedvarende rundt, indtil massen er igennem sien, og du kun har få knuste kerner tilbage i sien.

 

FIF Nu blander du bananlikør og sukker i. Ja, bananlikør er vel ca. det mest kitschede, du kan have i dit barskab - men den og sukkeret er de hemmelige ingredienser, der løfter sangriaen fra lidt fad til "jeg vil godt have én til".

 

Pres limefrugterne og rør saften i. (Lad være med at købe limejuice på flaske eller de mærkelige små grønne beholdere. Det smager supersyntetisk og gennemtrængende.)

Rør rommen i. Rør hvidvinen i. Rør danskvanden i.

Smag til! Vandmeloner har vidt forskellige størrelser og vidt forskellige grader af modenhed. Så gør dig selv den tjeneste at smage på varerne, og justér med limesaft, sukker og banalikør, indtil den sidder i skabet.

Hæld vandmelon-sangriaen op i store krukker, bowler eller en Kilner dispenser. Du har som sagt ca. 2.6 liter, og der skal også være plads til knust is.

Når du har fordelt vandmelon-sangriaen i dine valgte beholdere, kommer du knust is i, og pynter med frosne blåbær og skiver af frugt.

Personlig er jeg ikke vild med frugtstykker i min drink, og valgte at servere frugten on the side, så gæsterne fik lidt fiber til deres drink. Du vælger helt selv, der er ikke stram lovgivning på området.

Nyd det!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page