top of page
  • Hannah Lund

DHABA – Saftig, altså VILDT saftig, og elegant indisk. Smager, så man vil ha' mere og mere! Anme

Opdateret: 29. nov. 2019


Dhaba anmeldelse Indisk mad Hannah Lund

DHABAs saftige lammecurry og friskbagte naan var dommerpanelets (mig, Frank Svärd Pedersen og Rasmus Krarup Jensen) klare vinder i European Street Food Awards i september, så da Enayat Safi fortalte, at han var ved at åbne DHABA Kitchen i Hellerup, var vi mere end ivrige efter at prøve konceptet i andet end street food-omgivelser.

I Hellerup ligger restauranten rigtigt godt – på Strandvejen lige ved Sticks n Sushi, og med fede terrasser udenfor. Der skal jeg sidde, når vejret bliver lidt forårslunt igen, men denne gang spænede vi inden for i varmen. Glem i øvrigt alt, hvad du tænker om Bollywood og dekorationer i slået messing. Der er virkelig smukt derinde, elegant indrettet med en lækker mørkeblå og en gylden gul som dominerende farver. Følg med i alt i køkkenet, det ligger lige midt i restauranten, har store glasvinduer – og fascinerende nok to store tandooriovne og en åben flammende grill. Det dufter bare bedre!!!

Dhaba er navnet på de små indiske streetfood stader, der har eksisteret i mere end 500 år. DHABA Kitchen er især influeret af stemningen og maden i det gamle Delhi i Nordindien. Idéen er, at man – ligesom når man går rundt i Delhi – vælger lidt af hvert fra menuen. Det hele kommer på bordet nogenlunde samtidigt, og alle spiser fra alle fadene … hvis de har lyst. Det havde vi. Perfekt til at hygge med vennerne, og bare spise uformelt løs, mens snakken går.

Sindssyg god mad. Sindssygt godt værtsskab

Vi var fire til frokosten: Frank og jeg, og så Umut Sakarya og Casper Sobczyk. Det var dagen efter, at Umut havde trukket sig fra Vild med Dans – vi kunne sagtens have glemt alt om, hvad der kom i munden og bare snakket og bitchet. Men det er maden for god til! Umut og Casper, der ikke har prøvet DHABA før, synes, at det er noget af det bedste indiske, de har fået. Som I, der var ophedede diskussioner om, hvordan man bør spise de sidste rester fra fadene … der er flere trosretninger og dogmer i spil her. Og fadene blev ryddet. Igen og igen.

Enayat er altså også bare en fuldendt vært – overstrømmende glad og imødekommende, ivrig … og dygtig. Det mærkede vi allerede ved European Streetfood Awards, og det er helt ægte. Han ved alt om alle retterne, historierne, hvordan de er inspirerede af hans mors gode mad, og hvad der er tweaket for at opnå en lækrere ret eller en smag med bredere appel … og han er fuld af historier i det hele taget om retternes oprindelse, ingredienser, tilberedningsmetoder. Mine yndlingssamtale-emner.

Og naan, ikke? Fra ovnen lige for et øjeblik siden. Masser af smeltet smør. Det er så syndigt og enkelt på samme tid.

Delikat og smukt. Indisk, som du ikke har set det før. Med den helt rigtige styrke.

Vi fik lidt af hvert fra kortet – først et udvalg af de små Dhaba-tallerkner med blandt andet chapati, paratha, momos og grillet salat og grønt. Den grillede salat bliver man totalt afhængig af, smagen og saften er virkelig ”giv-mig-mere”. Alt er anrettet så smukt, som man simpelthen ikke er vant til at se indisk mad … her på DHABA gør man sig bare ekstra umage.

Styrken – den er ramt helt som den skal. Allerede med mine instastories ville folk gerne høre, om det her nu var superstærkt? Det er det altså slet ikke. Her handler det som udgangspunkt ikke om stærk mad – det er krydret mad, der samler duftene og smagene fra langt flere og større mængder krydderier, end vi husker at bruge selv. Resultatet er utroligt tilfredsstillende i munden. De kender og excellerer i kombinationer, der får dig til at smile. Er du glad for kicket fra styrken, så dyk bare ned i én af de 3 små skåle med dip. Én af dem har det der ekstra skud chili.

Twist twist - indiske cocktails til maden

Bees of Dhaba. Autumn in Mumbai. Indian Fall... indrøm, du er nysgerrig. Du må drikke lige, hvad du vil - kolde øl er jo rimelig gode til indisk mad - men und dig selv en rundtur på cocktailkortet. Det gjorde vi, og nød det. Mange af dem har et tydeligt indisk twist, som smager enormt lækkert, og passer godt til maden. Selv espresso martinien og Old fashioned er der svunget en indisk tryllestav over. Vi var fans.

Lamme kharai. Kvindernes favorit .. og Danmarks saftigste fisk

Den lammecurry, jeg indledte det her skriv om? Den ER på kortet, og den smager stadig dødgodt. Det gjorde butter chicken og "kvindernes favorit" også. De curries ... smagen i dem er simpelthen bare tilfredsstillende. Dyb, bred, ikke for stærk, men alligevel et lille kig. Så veltilberedt - af kokke, der gider gøre sig umage.

Vi blev overtalt til dorade fra tandoori-ovnen. Alt havde været så godt, at jeg ikke nænnede at sige, at dorade virkelig ikke er min yndlingsfisk. Jeg hviskede det bare bag håndryggen til Frank. Men altså – surprise. Jeg har aldrig, gentager aldrig, smagt så saftig en fisk. Perfekt tilberedt med velkrydret skind så sprødt som flæskesvær og hvidt kød, så saftig som en appelsin. Helt vidunderligt. Intet mindre.

Når man har spist så meget, og det er så krydret, så er det ikke noget bedre end is til dessert. DHABA har valgt at samarbejde med Nicecream og deres veganske is, som er i indiske versioner. Lige, hvad jeg havde lyst til. De er virkeligt lækre og Chai Chili-varianten er to die for.

DHABA - Bedste indiske. Som bare gør dig glad.

Konklusion: DHABA er for alle. DHABA er hyggeligt, man føler sig straks velkommen, og der dufter og smager GODT. Spis med vennerne. Veninderne. Dig, der har allergier, du spiser her også. Kæresteparret .. kom og stik jeres hoveder sammen over fadene. Familien med de små børn. Alle er velkomne, alle. Kom herhen...og bliv lige så glad som mig.

Og i øvrigt: DHABA Kitchen kan du også finde i Nykøbing F, Nordvest i København, Slagelse, Næstved, Ringsted og Vordingborg, og de har også en fast stand på Reffen i København.

Nyd den her geniale indiske mad!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page