top of page
  • Hannah Lund

Nem opskrift på fantastiske gammeldags syltede asier


Jeg elsker asier.


De, man køber, synes jeg ofte er lige det sødeste, så jeg var spændt på, hvad min oldemors nabo, Frk. Andersen, havde fundet på.


Og bingo, masser af smag fra krydderier og løg, og lidt mere skarphed, som jeg godt kan lide det.


De asier, jeg har fundet i supermarkedet, er kæmpestore, så 2 ville være rigeligt til opskriften. Køber du direkte fra en økoavler, eller dyrker dine asier selv, så passer det med 8-10 stk.


Det skal du bruge til gammeldags syltede asier

8-10 almindelige små asier Salt 125 g gul sennep 65 g hel hvid peber 1 chili (eller nogle tørrede små) 1 håndfuld skalotteløg Lidt dild (frisk eller tørret) 1½ L eddike 750 g sukker


Sådan laver du gammeldags syltede asier

Skræl asier, læg dem i et fad og strø salt over. Lad dem stå og trække i 12 timer.


Tør saltet af, og læg asieskiverne i syltekrukkerne med krydderierne.


Sennepsfrø og hvide peberkorn er hele, chili og skalotteløg skæres i mindre stykker.


Hvis dilden er frisk, plukker du den i små buketter. Er den tørret, strør du lidt ud mellem hvert lag asier.

Kog eddiken op med sukkeret og hæld det kogende over asierne til det dækker. Luk syltekrukken, og lad det trække 3-4 dage. Hæld eddiken fra igen, og kog den op 1 gang til, og hæld den igen over asierne.

Min oldemor skriver, at vi også kan vælge at koge asierne op i eddiken, og komme dem direkte på glas – så er de færdige lidt hurtigere. De bliver dog lidt sprødere ved den første metode.




bottom of page