En helt nybagt bolle.
Som de lavede dem og spiste dem på landet. Hvor man jo ikke bare skulle have kager til kaffen, men også noget mere solidt.
Det er en skøn klassisk bolle, som smager vidunderligt med ost eller syltetøj. Eller bare frisk fra ovnen med smør, der smelter ned i krummen.
Det skal du bruge til Boller fra landet
1 dl mælk
25 g margarine
25 g gær
15 g sukker
1 æg
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
200-250 g mel
75-125 g blødt smør rulles i
Æg til pensling
Sådan laver du Boller fra landet
Kom gær og sukker i en skål. Smelt de 25 g margarine, og hæld mælken i gryden.
Tag den straks af, og mærk med fingeren, om det er tilpas lunkent. Hvis ja, hælder du væsken over gæren, og rør til det er opløst.
Pisk ægget og kom det i blandingen, og kom mel og kardemomme i. Ælt dejen.
Rul den ud på et meldækket bord eller melet bagepapir.
Fordel tynde skiver af smør på dejen, og fold den sammen som en aflang serviet.
Rul dejen ud igen og fold igen, i alt 3 gange. Sæt dejen til at hæve 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader.
Form dejen til boller, og pensl dem med pisket æg. Bag i ca 12-15 minutter.
Nyd det!
Kærlig hilsen
Hannah Lund