Det her er mit yndlingssyltetøj, som jeg har spist siden jeg var lillebitte, og stadig laver selv. Det er en perfekt kombination af sødt og syrligt med et lille strejf vanilje.
Helt uovertruffent på nybagte boller med smør. Også fantastisk til pandekager.
Du skal lave det lige nu, for hindbær og ribsgrenene er ved at knække under alle bærrene.
Ved et lykkeligt tilfælde (det var umuligt at skaffe ribs, da vi skulle fotografere. Der fandtes havtorn. Jeg købte havtorn i stedet) fandt jeg en variant, der er lige så god. Når det bliver lidt senere på året, kan du lave det med havtorn i stedet for ribs.
En anden dejlig ting ved dette syltetøj er, at du ikke behøver at være meget præcis med forholdet imellem bærrene. Det smager godt, uanset hvad.
Det skal du bruge til Ribs- og hindbærsyltetøj
500-750 g hindbær
750-1 kg ribs (eller havtorn)
1 stang vanille
1125-1300 g sukker
1½-2 dl vand
Sådan laver du Ribs- og hindbærsyltetøj
Vej bærrene. For at afgøre sukkermængden, vejer du først bærrene.
Til hver 500 g bær bruger du 375 g sukker.
Nu gør du frugten klar – rib og skyl ribsene, (eller skyl havtornebærrene) og se hindbærrene efter.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
Kom bær, sukker, vanillekorn og vanillestang i en gryde sammen med vandet.
Bring i kog og lad det koge i en halv time – der må godt være lidt smæk på kogningen, men rør jævnligt, så det ikke brænder på.
Nu er syltetøjet klar til at blive fyldt på rene, skoldede glas.
Nyd det!
Kærlig hilsen
Hannah Lund