top of page
Hannah Lund

Sommerens skarpeste kartoffelsalat - opskriften på en gudespise


Harlekinsalaten er ikke bare spist af min oldemor og min farmor - lige netop den her har været på bordet hver sommer, siden jeg var lille pige. Nu er der lækre nye kartofler, snart bliver de endda til at betale, og du skal spise det danske guld hele sommeren!

Enhver so synes bedst om sine egne grise, selvfølgelig, men du finder bare ikke bedre tilbehør til dine frikadeller eller dit grillede kød en af de lange lyse aftener. Jeg elsker den, og jeg kan spise den en varm sommeraften bare som den er - uden det mindste kød til.

Nem er den også, og har du dine hjemmedyrkede kartofler i … det er en gudespise.

Det skal du bruge til Harlekin kartoffelsalat

Salaten: 1 hel grøn salat, helst hovedsalat ca 300-400 g kogte kartofler 4 pæne tomater, eller 8 små ½ agurk evt. lidt blomkål

Marinaden: 2 hårdkogte æg 1 spsk dijonsennep 1-2 tsk lys eddike (vineddike eller almindelig lagereddike) rapsolie eller anden olie uden særlig smag salt & peber

 

Bruger du nye kartofler fra egen have, så kom dem lune i salaten.

Ikke varme, så bliver salatbladene splattede.

Men lune … det smager så godt!

 

Sådan laver du Harlekin kartoffelsalat

Hvis ikke du allerede har kogt kartofler og æg, så gør det. Du kan sagtens gøre det tidligere på dagen, eller bruge rester fra dagen før. Æggene skal nemlig være kølet helt af, før du kan bruge dem.

Lav først marinaden: Tag blommerne ud af æggene. Gem hviderne til pynt til sidst.

Mos blommerne direkte i din salatskål, og rør dem sammen med sennepen, til det er rimeligt jævnt.

Drys med salt og peber, og rør eddiken i. Når massen er jævn, rører du olie i, til du har en tyktflydende dressing. Smag efter, at den er god og skarp.

Vask salaten og riv eller skær den i mindre bidder. Kom den i dressingen.

Skær kartofler i mundrette bidder, kom ned til salat og dressing og vend rundt.

Skær tomater i små både, og agurker i små tern på ca ½x½ cm. Kom i salaten.

Bruger du blomkål, så pluk den rå i små buketter, og kom i salaten.

Vend alt grundigt rundt, så dressingen er fint fordelt.

Hak de kogte æggehvider og drys dem over salaten.

ALLE kan lide denne salat. Også dig!

Nyd det!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page