top of page
  • Hannah Lund

Sexet vegetar. Ammende mødre ekstra velkomne

Opdateret: 29. nov. 2019


Hannah Lund Botanika Grillede grøntsager Casper Sobczyk

Café Botanika - udover, at det er skamløst insta-venligt, så kan du her få retter, som sidste uge fik 2 kvinder til at stønne "Guuud, hvor er det GODT!". I takt.

Det var ikke 2 tilfældige fremmede kvinder - det var mig selv og min gæst Helene (som er kok med topkarakterer, medalje og kritisk tunge). Vi spiste os igennem først Botanikas menu, og bagefter Folks menu og var i højt humør hele vejen igennem. Ej, vi snakkede lidt langsommere efter ret nr 13. Der var vi ligesom nødt til at trække vejret lidt mere.

Vi har dejligt mange gourmetkokke i landet, særligt i København, og du kan få mange skønne oplevelser på topniveau. Til de særlige lejligheder.

Jeg har bare et varmt punkt for folk, der kan forvandle hverdagen, så den bliver MEGET bedre. Det er derfor, jeg er så begejstret for, hvad der er sket i Zoo de sidste 2 måneder.

I 2016 var alle i foodie-verdenen forelskede i Casper Sobczyk. Alt dét, der fik Danmark til at måbe og smile bredt - evnerne for virkelig god smag, tiltrækkende præsentation og vild og kærlig dygtighed - har han taget med til de 3 restauranter i Zoo. For første gang nogensinde er det muligt at spise møglækkert derinde.

"Lad de ammende mødre komme herind til os!"

Man kan godt mærke, at Casper selv har en lille datter - restauranterne tager med åbne arme og glade ansigter imod børnene og deres familier. Der bliver ikke set skævt til, at dit barn spæner en smule højrøstet rundt. At du ammer, eller skifter en ble. Tværtimod - du er meget velkommen - og maden alene vil lokke dig derind.

Jeg kan lige så godt afsløre, at jeg ikke er spor vegetar. Kan rigtigt godt lide grøntsager, ved vi skal passe på klimaet, og alt sådan noget. Men det er ikke mit first choice. Så forventningerne var måske ikke i top, på trods af oplevelsen på Bistro PanPan ...du ved, café, grønt i grønt og priser, der ikke er så høje. Hvor godt kan det mon være, ærlig talt?

Godt nok til, at jeg kommer igen for at spise det flere gange! Menuerne er rettet til både den voksne og barnet, og de er gennemtænkte. Ja, du er på café, ja, det er helt afslappet, nej, det koster ikke en bondegård ... det hele har bare fået et kæmpe skud kærlighed og fremfor alt SMAG! Og så er det endda smukt. Og sundt, sgu.

Mest interessante vegetarretter længe

Vi var kortet rundt og smage en masse forskelligt - også de saftige panini'er, som folk bestiller, når de er bange for at vegetar nok er kedeligt. Paninierne er da dødgode, men vegetarretterne? Dem må du ikke snyde dig selv for! De grillede grøntsager med masser af røgsmag bragte smilet frem, hver gang vi vendte tilbage til dem. Citrussalaten med den overraskende vinaigrette af oliven, rosiner og pinjekerner og med grillet gedeost var SYGT god, det bagte græskar med urter bare yummy. Og Baba ghanoush .. den bagte aubergine med paratha og mynte ... jamen, jahh, der gled vi faktisk lidt rundt på sædet.

Tag mødregruppen med. Tag veninderne under armen. Glæd børnene - du skal bare se at få måsen med dig derind til en fed dag med dyrene - og så et par timer, hvor I slapper af og nyder Botanika. Jeg er derinde igen snart ... og der står citrussalat, vinaigrette og grillet gedeost ... og Baba ghanoush på mit bord.

Afsted! og Nyd det nu!

Kærlig hilsen

Hannah

bottom of page