top of page
  • Hannah Lund

Rå jordbærsaft, rå hindbærsaft, rå kirsebærsaft, rå solbærsaft. 4 lækre, hurtige og nemme opskrifter


Rå saft - mine gamle familieopskrifter fra det danske landkøkken. Du finder også opskrifterne i min kogebog 1900 Til bords.

Det her er den nemmeste og hurtigste saft, du har prøvet. Arbejdet tager højst et kvarter, og du skal bare vente i 24 timer, så er saften klar, og holder på køl i 3 uger.

 

Brug friske eller frosne bær ... du kan sagtens lave frisk saft året rundt.

 

Og du kan endda bruge bærrene 2 gange – til syltetøj, når saften er klar.

Rå saft - det skal du bruge

Jordbærsaft: 800 g bær, 8 g vinsyre/citronsyre, 2½ dl vand, 500 g sukker

Solbærsaft: 0,5 L solbær, 2½ dl vand, 10 gr vinsyre/citronsyre – og 100 g sukker til hver dl siet saft.

Hindbærsaft: 500 g hindbær, 3 dl vand, 8 gram vinsyre/citronsyre, 600 g sukker.

Kirsebærsaft: 1 L udstenede kirsebær, 4 dl vand, 20 gr vinsyre/citronsyre – og 100 g sukker til hver dl siet saft.

Sådan laver du Rå saft

Du bruger samme metode til alle safterne – den eneste forskel er forholdet mellem bær, vinsyre, vand og sukker.

Gør bærrene klar (eller tag dem ud af frostposen), læg dem i en skål eller en stor kande, hæld vinsyre og vand på – og lad det stå i 24 timer.

Næste dag sier du saften, og fjerner forsigtigt evt skum på saften med en ske.

Rør saften sammen med sukkeret, indtil sukkeret er opløst.

Så er den klar til at blive hældt på helt rene flasker, der er skoldet i kogende vand og evt. skyllet med Atamon.

Nyd det!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page