top of page
  • Hannah Lund

Nyd en uge med mig


Hannah Lund fotograferet af Charlotte Tripetti

Hvordan nyder man livet midt i en boglancering?

Man starter med at være glad for at have travlt!

2. april: Go' Morgen Danmark

Min kogebog, 1900 Til bords blev trykt færdig og leveret ultimo marts - juhu! - og det første der skete var, at jeg blev inviteret i studiet i Go' Morgen Danmark den 2. april. Alletiders chance, der skulle udnyttes, selv om det krævede mere forberedelse, end man aner. Jeg testede lige retterne hjemme et par gange mere - til glæde for påskefrokosten - og mødte op i Tivoli kl 5.30 om morgenen. Med alle mine bokse med madvarer, og hår og makeup og tøj i orden. Det er op kl 03.45 for at nå det, kan jeg orientere om.

Jeg har aldrig været på tv før, og var ærlig talt let nervøs ved tanken om at kludre massivt i det foran hele landet. Når du bliver inviteret ind, kan jeg glæde dig med, at de er så ualmindeligt søde og professionelle før og under på Go' Morgen Danmark.

De tager sig tid til at ringe og snakke i en times tid nogle dage før. Alle byder velkommen, når man træder ind før Fanden får sko på, og jeg fik min helt egen vidunderlige fyr, som vaskede op efter mig ("smid det bare i vasken"), og konstant fortalte mig, hvad der skete de næste 10 minutter. Værterne er også godheden selv. Og jeg fik lov at fortælle den historie, jeg brænder for - og se kameraholdet kaste sig over retterne, så snart vi var off-screen. Det var sgu sjovt!!

Hannah Lund Go' Morgen Danmark  2 april 1900 Til Bords

Mine opskrifter på Go Morgen Danmark:

Min opskrift på bedste pocherede æg og min bedste opskrift på nem hollandaise. Hvis du lige vil nyde frokosten ekstra meget.

5. april: Bobler, reception og karikaturtegner

I begyndelsen af året lod jeg mig forføre. Af en kvinde, faktisk, min gode veninde og saftige livsnyder-partner, Helle Ørskov. Hun har startet den bedste virksomhed - Copenhagen Health Club - sundhed via dokumenterede metoder som fx DNA/stamcelle hårtests for livsnyderne. De, der elsker vinen, boblerne, den udsøgte mad, de sene nætter med vennerne ... også selv om man er over både 40 og 50. Men alligevel skæver til sundheden. Hos Helles virksomhed slipper du for kålbitch-attituden. I stedet får du vejledning og planer, som er megaeffektive, til at holde og holde ud. Og inkluderer vinen...

Nå, naturligvis hev Helle mig ind, dels for at involvere mig som Community Manager - og snedigt også for at overtale mig til at få kontor sammen med hende. Jeg har stædigt og nærigt drevet min forretning hjemme fra huset i Espergærde i over 15 år, for hvorfor skulle jeg dog betale for at sidde og arbejde? Og bruge transporttid? Med den holdning og mine høje hæle boret i gulvet, tog det Helle ca. 16 minutter at overtale mig til at blive medlem af Office Club, og det er en af de bedste beslutninger, jeg har truffet. Jeg udfordrer dig - virkelig - til at finde et lækrere kontor med bedre faciliteter og bedre service!

Men det fedeste er alle de nye sjove mennesker, jeg møder til arrangementerne.

Et stort et af slagsen, nemlig 50 års reception for manden bag Office Club, var den 5. april. I forvejen er lokalerne de smukkest indrettede - man bliver totalt glad bare af at møde ind - og nu vrimler de med sjove mennesker i højt humør og bobler i hånden. Det kan godt være, at jeg bør tænke over, at jeg har en boglancering med 100 gæster dagen efter. Hvor jeg blandt andet selv skal lave maden. Men det er umuligt ikke at blive smittet af den glade stemning, tage et ekstra glas bobler, snakke løs og nyde den lyse forårsaften. Det klart bedste indslag er den vidunderlige karikaturtegner Jens Hage, der står op og laver lyntegninger af alle gæster, der har lyst. Jeg har lyst!!

6. april: Boglancering og de første anmeldelser

Så er det dagen for boglanceringen, og det er virkelig en dag, der handler om at nyde sig selv og det resultat, man har skabt. Jeg har været i gang med bogen i halvandet år. Jeg har finansieret selv for at få den kvalitet, jeg synes jeg skylder opskrifterne og min familie - både med hensyn til det grafiske design, fotografier og tryk. Jeg har lavet det ved siden af mit almindelige arbejde, og det har krævet lange dage - over lang tid. Så at se bogen færdig, at opleve den utroligt positive modtagelse, hvor blandt andet Odense Bys Muséer og Nationalmuseet har købt bogen? Det er en dag med GLÆDE.

Om formiddagen kan jeg endda gå i gang med de små hapsere til gæsterne (rugbrødschips, fed creme fraiche med citrus, stenbiderrogn og purløg + klassiske frikadeller i ministørrelse med svulstige brunede løg. Til 100 gæster) med pæne anmeldelser fra både Børsen og selveste Søren Frank hos Berlingske. Jeg smiler fra kl 7 af den dag :-)

Receptionen holder jeg sidst på eftermiddagen en smuk og solbeskinnet forårsdag efter en lang kold vinter hos min mands bureau Reputation, hvor sindssygt dygtige Carsten Loland har lavet den flotte og charmerende vinduesudstilling, der fortæller historien bag bogen.

Og fra kl 16.30 af? Hold OP, det er dejligt! Skønne venner og veninder, der kommer i flokke. Med gaver og ægte glæde over mig og min bog - jeg kan kun sige, at det er værd at skrive en bog bare for at opleve det her.

10. april: Bloggermøder og samarbejder

Efter en weekend med huset FYLDT af de smukkeste blomster og rimeligt lange varme karbade har jeg nydt boglanceringen færdig - og er klar til at smøge ærmerne op igen. Hvis man skal løbe en blog i gang, og nå mange andre kvinder og mænd på min lader - så er samarbejder vejen frem.

Jeg er så sindssygt heldig, at Anne-Grete Pettersen, kvinden bag CPHBlonde, bloggen om København, der er udnævnt til verdens bedste i 2016 - hun har lyst til at udforske og skrive om folk, der nyder livet. Vi starter blogsamarbejdet op i dag - samme dag, som jeg også mødes med Marianne Gammelgaard, en anden virkelig dygtig blogger, der står bag fx Traveljunkie, Foodjunkie og CPHJunkie. Marianne er vild med bogen (juhu) - og jeg er vild med at have to så stærke kapaciteter, der giver mig råd og sparring.

12. april: NORD & Katerina Pitzner

Tid til at kigge lidt udover egen næsetip - min partner in crime Helle har inviteret mig med til 2 evenst på en aften.

Hannah Lund og Helle Ørskov

​​Vi starter til magasinet NORDs store årlige fest i Hellerup - Rina Mardahl gør med sit lækre og proffe magasin helt utroligt meget for et sundt og sjovt forretningsliv i det grønne område, og 1 gang om året bliver det fejret med et brag af en fest og over 300 glade gæster - Serge står for de fede vibes, Hans Toft bruger 20 minutter på helt fortjent at rose Rina, og sushien, boblerne, de delikate små cupcakes og Choko Yeah Yeah fylder vores forkælede ganer. Og så har hun styr på fede nye produkter og spændende butikker - aldrig har jeg i mit liv fået så tung og skøn en goodiebag!! Jeg skal helt sikkert besøge de steder her i foråret.

Det er næsten en skam at forlade festen - men vi skal hastigt videre og i et helt andet gear til Katerina Pitzners foredrag om Sjælens begær - arrangeret af Bentedikte Hoff fra Hoff Copenhagen.

Bentedikte arrangerer de mest eksklusive events og dette er ingen undtagelse. Her sidder vi med den smukkeste lyserøde vin i glassene i et af Københavns flotteste lokaler - Kosmopols Mødesal øverst oppe.

Og jeg er positivt overrasket. Sidder og lytter til en kvinde, der tør sige højt, hvad hun vil have. Tale om begær og soul mates. Acceptere, at ikke alle forhold varer evigt, glæde sig over dem, mens de er der, og gå all in. Række hånden ud og få oplevelserne. Den slags kvinder vil jeg selv gerne inspireres af.

Så-eh - alt i alt en ok uge. Hvad har du oplevet? Fortæl! Jeg vil sikkert gerne prøve det!

bottom of page