top of page
 • Hannah Lund

3 ting, der gør det sjovt at få taget boudoir-billeder

Opdateret: 31. jan. 2020


Balderdash cocktail

Jeg er ikke slank. Overhovedet. Hvis man siger det pænt, er jeg buttet. Kurvet. Timeglas. Andre mindre velopdragne ville fægte løs med begreber som BMI og fedtprocenter. Jeg er faktisk også ved at være lidt gammel med mine 51 år. Selv om samfundet har ændret sig, er det stadig en del år væk fra mine bedste år, når det gælder kropslig tiltrækning.

Alligevel har jeg lige, uden at skamme mig, fået taget boudoir-billeder af Charlotte Trippetti. Boudoir-stilen er billeder, hvor man har meget lidt tøj på, typisk lingerie. Det var sjovt og befriende – og jeg, der troede at mit selvværd var fint højt, lærte at smide lidt hæmninger og blive tilfreds med mig selv på en måde, så tanker om kroppen ikke fylder mere, end de skal.

Læs med her, og find ud af, hvordan du gør det sjovt og vellykket – og find ud af, om boudoir-billeder også er noget for dig!

Boudoirbilleder af Hannah Lund taget af Charlotte Trippetti

1. Nyd at have valgt den rigtige fotograf

Hvis dine boudoirbilleder skal være en god oplevelse – før, under og efter - skal du starte med at vælge den rigtige fotograf.

Vi er alle paparazzier i dag med vore mobilkameraer med filtre og fantastisk opløsning ... men der er huleme forskel på andemund taget oppefra i strakt arm, og så billeder taget af en både uddannet og dygtig fotograf.

Og der er også forskel på fotografer. Jeg har været i hænderne på både nogle dygtige fotografer … og nogle fotografer, som bestemt kunne tage billeder, men bare ikke fik det allerbedste frem i mig.

Kig på deres hjemmesider, se om du kan lide deres stil. Se også på, om de har erfaring med at tage boudoirbilleder. Du har ikke meget tøj på, og du vil sandsynligvis derfor føle dig lidt ekstra udsat. Det er meget vigtigt, at det er én, du har god kemi med – og som får dig til at føle dig godt tilpas.

Tjek, hvorfor jeg anbefaler Charlotte Trippetti – og brug det som rettesnor, når du vælger din fotograf:

 1. Hun får mig til at se pænere ud, end jeg troede, jeg var

 2. Hun får mig til at ligne mig selv – i den bedste udgave

 3. Hun ser ting ved mig, som jeg ikke ser selv – og jeg bliver mere tilfreds med mig selv af det

 4. Vigtigst: Charlotte og jeg havde en utroligt sjov dag, hvor vi grinede 90% af tiden

Boudoir-billeder af Hannah Lund taget af Charlotte Trippetti

2. Så meget federe med de rigtige vinkler og lys

Jeg var ret bekymret for at komme til at ligne en kødbolle. I stedet for en snack. Og her kan jeg så afsløre, at vinkler og lys er rimeligt afgørende. Altafgørende. Den smukkeste slankeste kan komme til at se underlig ud i de forkerte vinkler (ja ja, sker ikke så tit). Og du har selv prøvet chokket, når du træder ud på et dunkelt badeværelse med ovenlys, og på et splitsekund bliver 15 år ældre med usund livsstil. Ifølge spejlbilledet.

2 ting, du skal forberede før dit boudoir-shoot:

 1. Øv dig. Luk døren, eller tjek du er alene, og stil dig så som en selvoptaget teenager foran det store spejl og posér. Find ud af, hvornår dine ben ligner bundgarnspæle. Tjek, hvor du skal sætte hænderne, for at din talje ser supersmal ud. Se din hals blive strammere, når du strækker den ved at skyde kæben lidt frem og trykke tungen op i ganen (I kid you not, det virker faktisk). Rul skuldrene frem eller tilbage og tjek resultatet. Drej dig fra side til side, strit med nummi, sug maven ind. Øv dig! Det bliver også bedre på alle mobilbillederne fremover …

 2. Alliér dig med en fotograf, der kender de her tricks, og aldrig skyder dig fra en klumset vinkel. Og som ved ALT om lys. Du kan ikke selv se billederne, før de er taget!

De billeder, du ser her, er skudt i helt naturligt lys. Charlotte guidede mig hele vejen igennem fotoshootet. Hun fortalte mig, hvordan jeg skulle stå, og hun fandt altid de bedste vinkler – dem, der får mig til at se allerbedst ud. Mine egne idéer vurderede hun … og rettede hæmningsløst og bestemt, hvis det var nødvendigt.

Jeg har selv lagt makeup, og ”sat” hår. 10 grader over frysepunktet samt en insisterende stærk vind fik hurtigt gjort det noget anderledes, end da jeg kørte fra Espergærde. Siger det blot for igen at understrege, at vinkler og lys er afgørende! Hvis du gerne vil have hjælp til makeup og hår, har Charlotte et samarbejde med en dygtig makeup artist & frisør, der kan få dig til at se optimal ud til optagelserne.

Boudoirbilleder af Hannah Lund taget af Charlotte Trippetti

3. Gør det for at have en fest!

Hvorfor skal du egentlig prøve at få taget boudoirbilleder? Kort fortalt? For at have en fest, lære at nyde dig selv – og sætte dig selv lidt fri.

Tænk dig lidt om, før du gør det, men ikke for grundigt. Drop tanken om likes på Facebook – det er da ok, men det handler slet ikke om det. Du behøver nemlig ikke en gang vise dem frem offentligt, hvis ikke du har lyst – eller bare er helt almindeligt blufærdig. Tænk i stedet, at de her billeder – de er til dig!

 1. Gør det for at føle dig fri og godt tilpas.

 2. Gør det, fordi du kommer til både at ACCEPTERE, hvordan du ser ud – og måske også blive GLADERE for, hvordan du ser ud.

 3. Gør det for at se dig selv gennem en fotografs øjne. Når du tænker ”åh nej, se fedtdellen på min arm” (helt hypotetisk eksempel, sådan tænkte jeg SELVFØLGELIG ikke) – så tænker din fotograf ”sikke en lækker runding” … eller ser det i øvrigt slet ikke, lige som andre heller ikke ser det. Fordi de ser hele dig og din udstråling. Ikke en kaloriefordeling.

 4. Gør det, fordi hvis du kombinerer Femø-lejr-ideologien med lækkert undertøj, og lader kroppen fylde totalt og være i fokus i et par timer - så fylder opfattelsen af det ”forkerte” ved din krop meget mindre i din hverdagsbevidsthed!

Boudoir-billeder af Hannah Lund taget af Charlotte Trippetti

​​Body-shaming og “Fuck det”-attitude

Som størrelse 42-44 på en 167,5 cm høj krop med et travlt liv, går jeg meget sjældent (faktisk aldrig) og jonglerer med tanker om at udstille mig selv på fotos uden tøj. Jeg er absolut ikke ked af min krop, som fungerer fuldstændigt som den skal. Vi har blot i vores tid et på flere måder snævert kropsideal – vægt, alder, stramhed – så tanken har simpelthen ikke fanget mig.

Det hjælper måske også, at jeg ikke er single og skal bruge markedsføring til ”jagten”. Jeg er gift med en mand, som jeg har været sammen med i 31 år. Han synes jeg er lækker, han husker at sige det minimum hver anden dag – men i øvrigt er han allermest vild med min hjerne og med at sidde og udtænke planer og vende verden med mig over en flaske vin. Frække billeder af mig i undertøj? Han kunne ikke være mere ligeglad. Hurra for ham, der blæser på kropsfikseringen i dag, og forholder sig til personlighed.

Charlotte fortæller mig, at der er mange, der også har ret god glæde af boudoir-billederne i forhold til mænd og kærester. En mulighed for at peppe parforholdet op, at få lov at vise, hvor attraktive de faktisk er. Eller, hvis man arbejder langt fra hinanden, er det et lille ekstra krydderi. En gave både til dig selv … men måske også til andre? Altid godt at have et elegant alternativ til et dick pic :-D

Så hvorfor fik jeg taget de billeder?? Helt specifikt, fordi Charlotte spurgte, om jeg ville. Faktisk blev jeg ærlig talt ret smigret, da Charlotte Trippetti gerne ville bruge mig som model til hendes serie af ”kvinder med former”. Vi har så meget bodyshaming i dag, at enhver med en delle er bekymret for at vise sig frem. Plus-size (?) modellerne er ikke rigtigt nået til Danmark endnu, og de kvinder, vi ser i magasinerne, er for 99% vedkommende slanke, stramme og trimmede – og dejlige og smukke. Så de, der er ikke-slanke, ikke-stramme og ikke-trimmede har meget svært ved at forstå, at de også er dejlige og smukke. Charlotte mente, at jeg kunne være med til at vise, at man GODT kan være lækker på hendes boudoirbilleder uanset størrelse.

Det er nemt at overtale mig med lidt smiger, for jeg tør godt lidt af hvert. Fuck det - jeg gør det. Man skal altid prøve ting én gang, synes jeg. Og i Charlottes hænder skal du ikke være bange!

​Boudoir-billeder af Hannah Lund taget af Charlotte Trippetti

​​Vi valgte westernbyen i Sverige, som vi begge har et tilhørsforhold til. Det påvirkede også mit valg af tøj. Charlotte har andre fede locations, bl.a. et skønt gammelt rustikt loft i indre København – alle muligheder for at finde det rigtige. Man sender et billede af sig selv til Charlotte inden fotograferingen, og på den måde finder hun sammen med dig den rigtige location og stilen i shottet, så det passer til din personlighed.

Og lidt om forfængelighed

Meeen. Jeg havde ikke kastet mig ud i det, hvis jeg virkelig ikke ville.

Jeg er nemlig – som så mange andre - forfængelig. Skrækkelig skamfuld følelse, lige som misundelighed og jeg er jo ligesom de to rædsomme stedsøstre i Askepot. Forfængelig må du ikke være, hvis du vil kalde dig et helstøbt menneske, der hviler i sig selv. FIS, siger jeg!! Forfængelighed er en STÆRK drivkraft, der er hægtet meget op på dit selvværd. Læs bare min veninde Le’s beskrivelse af forfængelighed vs sygdom.

Jeg håbede rigtig meget, at jeg ville komme til at se pæn ud på billederne. At jeg ville føle mig lækker. At nogen andre syntes det samme. Fordi vi stadig sætter lighedstegn mellem skønhed og personlig værdi. Det tænker man, tror jeg, lidt mere over, hvis man er forbi Bedst før-datoen og ikke matcher årtiets kropsideal. Jeg ved udmærket, at jeg ikke skal bruge energi på at spekulere over den slags – men man får smækket ret afklædte kroppe i hovedet i samtlige medier, så det er sgu lidt svært at abstrahere helt fra.

Derfor gjorde jeg det – og det er jeg glad for. Jeg fik stillet min nysgerrighed. Jeg har en behagelig idé om mig selv som en inspirerende figur, der måske kan støtte andre utrimmede medsøstres mod. Og gemen forfængelighed. Resultatet? Jeg havde det totalt sjovt. Jeg er ret glad for billederne, synes faktisk jeg ser godt ud. Og – måske derfor – er jeg nu meget mere afslappet med min krop bagefter – på den positive måde, hvor det ikke fylder i hoved og handlinger.

Så prøv lige de boudoirbilleder – og føl dig lækker.

Boudoirbilleder af Hannah Lund taget af Charlotte Trippetti

bottom of page