Her får du opskriften på lige netop den æblekage, du helst vil spise en regnvejrsdag - godt med æble- og mandelsmag, saftig og fast. Selv om opskriften er ca. 100 år gammel, er den glutenfri. Du kan NEMT spise den, selv om du ikke er ægte gluten-allergiker!
Ingredienser
3 æggeblommer
45 g sukker
250 g kogte kartofler
100-150 g hakkede mandler eller nødder
1 tsk mandelessens
500 g æbler, vasket og skåret i tern
3 æggehvider
Til fadet: lidt smør og lidt sukker
Til servering: 3 dl piskefløde 2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
Sådan laver du Kartoffel/æblekage
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Smør et ildfast fad med smør og drys med sukker. Det fad jeg har brugt på billedet er 25 cm x 17 cm x 5 cm .
Pisk æggeblommerne hvidt og cremet med sukkeret.
Riv de kogte kartofler på et groft rivejern og rør dem i æg & sukker. Kom også mandelessens i og rør grundigt rundt.
Mandler og/eller nødder kan hakkes så fint eller groft, som du har lyst - rør dem i dejen.
Æblerne skal du ikke skrælle - vask dem og skær dem i tern på ca 1x1cm. Rør dem i dejen.
Nu pisker du æggehviderne stive, og vender dem rundt i dejen.
Hæld dejen i det smurte, sukrede fad og sæt i ovnen i 30-45 minutter. Rok lidt ved fadet, så du kan se, om kagen er fast nok.
Der er ikke meget sukker i kagen, så jeg serverer flødeskum med vanille og sukker i til den lune kage. Pisk fløden, rør sukker og vanille i - klar til at spise!
Nyd det!
Kærlig Hilsen
Hannah Lund