top of page
  • Hannah Lund

Opskrift på glutenfri Kartoffel/æblekage ... Må man æde af den, når der er taget billeder??!!


Her får du opskriften på lige netop den æblekage, du helst vil spise en regnvejrsdag - godt med æble- og mandelsmag, saftig og fast. Selv om opskriften er ca. 100 år gammel, er den glutenfri. Du kan NEMT spise den, selv om du ikke er ægte gluten-allergiker!

Glutenfri kartoffel æblekage 1900 Til Bords

Ingredienser

3 æggeblommer

45 g sukker

250 g kogte kartofler

100-150 g hakkede mandler eller nødder

1 tsk mandelessens

500 g æbler, vasket og skåret i tern

3 æggehvider

Til fadet: lidt smør og lidt sukker

Til servering: 3 dl piskefløde 2 spsk sukker

1 tsk vanillesukker

Sådan laver du Kartoffel/æblekage

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Smør et ildfast fad med smør og drys med sukker. Det fad jeg har brugt på billedet er 25 cm x 17 cm x 5 cm .

Pisk æggeblommerne hvidt og cremet med sukkeret.

Riv de kogte kartofler på et groft rivejern og rør dem i æg & sukker. Kom også mandelessens i og rør grundigt rundt.

Mandler og/eller nødder kan hakkes så fint eller groft, som du har lyst - rør dem i dejen.

Æblerne skal du ikke skrælle - vask dem og skær dem i tern på ca 1x1cm. Rør dem i dejen.

Nu pisker du æggehviderne stive, og vender dem rundt i dejen.

Hæld dejen i det smurte, sukrede fad og sæt i ovnen i 30-45 minutter. Rok lidt ved fadet, så du kan se, om kagen er fast nok.

Der er ikke meget sukker i kagen, så jeg serverer flødeskum med vanille og sukker i til den lune kage. Pisk fløden, rør sukker og vanille i - klar til at spise!

Nyd det!

Kærlig Hilsen

Hannah Lund

bottom of page