top of page
  • Hannah Lund

Mokkalagkage .... fra Chr. 9.'s hof! Bag nu den svulstige kage til weekenden - for her er opskri


Elsker du iskaffe? Eller bare alt med kaffe?

Så er det denne lagkage, du skal kaste dig over at lave. Selv mine absolut ikke kaffe-drikkende teenagere kørte i rask tempo 2 pæne skiver ned hver – og jeg kan altså virkelig godt forestille mig den her lige om lidt. Slet ikke svær at lave - og den har en smag, der får dig til at tænke, at de egentlig var ret hippe for de der 80-90 år siden.

I de flødeskumsglade 20’ere foreslår de, at man lige pynter med lidt ekstra flødeskum. Det punkt hoppede jeg over. Men go ahead! Gør det dog ... det er kun weekend én gang om ugen.

Ingredienser

Lagkagebunde:

4 æggeblommer 4 æggehvider 250 sukker 2-3 spsk vand 100g kartoffelmel 35g mel Lidt hjortetaksalt (brug evt ½ tsk potaske og ½ tsk bagepulver, hvis du ikke kan finde hjortetaksalt)

Creme:

Ca. 1 dl stærk kaffe, (gerne varm og det er OK at bruge frysetørret kaffe) 3 blade husblas 2 spsk sukker ½ L piskefløde

Pynt: Chokoladekaffebønner eller mørk reven chokolade

Sådan laver du Mokkakage:

Du starter med lagkagebundene:

Pisk æggeblommerne med sukkeret, som der er rigeligt af. Derfor gør du dejen en anelse lettere med et par spsk vand, og blander kartoffelmel, mel og hjortetaksalt i. Bland de stiftpiskede hvider i. Du skal helst have 4 bunde af denne portion. Tegn ensartede cirkler op på bagepapir og smør dejen ud. Bag dem ved 175 gr i 10-12-15 minutter – hold øje, de skal blot være helt lyst brune. Når du skal have dem af bagepapiret, klistrer de en anelse fast, men de går ikke i stykker, hvis du tålmodigt trækker og piller bagepapiret af – hellere end at løsne med en kniv.

Creme: Læg de 3 blade husblas i koldt vand i 5 minutter, til de er geléagtige.

Pisk fløden til stift skum, og bland ca 2 spsk sukker i.

Bland husblas og kaffe - 1 blad blød husblas ad gangen, rør til det er opløst.

Rør kaffen i flødeskummet, bare lidt ad gangen og bland grundigt rundt.

Saml lagkagen:

Læg kagen sammen med cremen, og smør også uden på – eller tyl det på siderne. Pynt med chokoladekaffebønner eller mørk chokolade

TIP Stærk kaffe af instant kaffe: 4 tsk instant kaffe til 1 dl kogende vand

Nyd det!

Kærlig Hilsen

Hannah Lund

bottom of page