top of page
  • Hannah Lund

Tøj-udfordring accepteret - Projekt 333


"Vil du ikke være med?!!" sagde Marianne insisterende. Og jo, det ville jeg faktisk godt ... man skal jo prøve noget nyt en gang imellem. Helst rigtigt tit, faktisk.

Marianne er min veninde Marianne Gammelgård, og dét, jeg er med til, er hendes Projekt 333 - Capsule wardrobe - læs mere om det på simplelife.traveljunkie.dk, hvis du bliver fristet til at være med.

Hannah Lund Projekt 333 Dag 1

Dagens tøjvalg: Gul hoodie, sorte bukser, sorte sneakers, guld-hoops fra A-hjort.

Reglerne? Fra og med i dag og de næste 3 måneder: kun 33 stykker tøj, sko, accessories og overtøj. (Undertøj, træningstøj (haha) og 1-2 smykker, du bruger fast, er undtaget fra de max 33).

Alt andet sættes helt væk, eller sælges/foræres, eller smides ud. Efter sorteringen står jeg med ryddelige skabe, og et forbløffende godt overblik over, hvad jeg skal have på i dag. Alt, hvad jeg ikke bruger, er sat på loftet efter gennemgangen. Og jeg er overhovedet ikke gået i panik - eller tænker, at det går helt galt med bare at have det samme på igen og igen. Tværtimod.

Jeg synes, det er befriende. "Hvad skal jeg tage på" fylder meget mindre i mit hovede - og så er der mere tid til arbejde og sjov. De ting, jeg har udvalgt, er mine favoritter. Enten, fordi jeg elsker dem, eller fordi jeg elsker, hvordan jeg ser ud i dem. Med Mariannes vejledning, kommentarer fra Projekt 333 facebook-gruppen og min egen gut-feeling - var det lynhurtigt for mig at vælge ud.

Indtil videre har jeg valgt 30 ting ud - jeg opdagede, at jeg mangler et par sko og et par bukser ... og har 3 ting flere, jeg kan vælge til:

1 Sorte veloursneakers, Philip Hogg

2 Blå veloursneakers, Philip Hogg

3 MANGLER Lækre flade sko

4 Glitterbukser

5 Sorte bodycon bukser

6 MANGLER ekstra bukser

7 Gul hoodie (mit nyeste indkøb. H&M)

8 Brun hoodie (Overtaget fra min søn, da den var bestilt i for lille et nummer.)

9 Guldbluse

10 Pink sweater, Cos, 8 år gammel

11 Mørkeblå hoodie (Rikke Lind 1 år gammel)

12 Cremefarvet hoodie (Rikke Lind 1 år gammel)

13 Hvid bluse med marine striber

14 Zigzag-cowboyjakke (Moschino, 25 år gammel)

15 Orange Wolford t-shirt

16 Langærmet leopardmønstret tynd bluse (Hugo Boss, 10 år gammel)

17 Rød kjole (H&M)

18 Blå kjole (ebay)

19 Leopardkjole (Ilse Jacobsen)

20 Rød/pink-mønstret kjole (Ilse Jacobsen)

21 A-hjort Pico øreringe cherry gule

22 A-hjort Pico øreringe cherry røde

23 A-hjort guld hoops

24 Madame Bijoux dejligt svulstige "diamant"-øreringe

25 Madame Bijoux 60's style øreringe

26 Sort Bolinder-taske med orange for (købt næsten ny på et af Brigida Martinez's wardrobe sales)

27 Orange Marc Jacobs taske (10 år gammel, til computer)

28 Leopardpels (fake, vintage)

29 Burberry cottoncoat (arvestykke fra svigerforældrene)

30 Stort mønstret tørklæde, Moschino, 25 år gammelt

Minimalist-garderobe? Til kurver og stærke farver?

Min garderobe ser tydeligvis en hel del anderledes ud end de andres - de er nemlig slanke og modellækre, og elegant klædt i mørke farver. Og allerede dér kom der et par ting på bordet, da Marianne og jeg snakkede projektet igennem, for jeg har godt nok fået mange nedladende elevator-blikke fra andre kvinder henover tid. Jeg SER jo ikke ud som det lidt snævre slanke og trænede kvindeideal, og jeg har aldrig brugt bunker af penge på det seneste nye fra dyre tøjforretninger. Jeg elsker mit Star Wars-agtige Casio ur (300 kr, vandtæt, 20 års garanti og totalt the shit i begyndelsen af 80'erne. Blandt nørder. Var lykkelig, da jeg købte det for ca 8 år siden).

Mit elskede, utjekkede Casio-ur. Og min brilliantring, som er på hånden hver dag.

Jeg er virkelig ikke vild med sort tøj, for jeg elsker farver ... og denne tilgang til "fashion" bliver i nogle grupper af kvinder straffet med "vi-er-bedre-end-dig"-attituden. Naturligvis har jeg siden aktivt valgt at bruge min tid sammen med mennesker af en helt anden støbning - og jeg er blevet gammel nok til at være ligeglad med anerkendelse fra uinteressante mennesker. Men tankevækkende nok var det noget af det første, der poppede op i hovedet på mig ... alle de gange, hvor jeg har stået i timer foran spejlet på vej til et arrangement, hvor kvinder var kvinder værst. Muligvis, fordi jeg nu kommer til at forsvare mine tøjvalg lidt mere i det her projekt?

Men det vil jeg så! Forsvare mit valg af tøj til min figur, mine lyster og mit liv. Projekt 333 kan absolut være en fed løsning for kurvede kvinder med hang til farver. Det bliver min udfordring - det vil jeg vise!

bottom of page