top of page
  • Hannah Lund

Crack sauce. Eller Aji criollo. Opskrift på vanedannede dip

Opdateret: 29. feb. 2020


I går havde jeg en masse fra dommerpanelet i Dommerduellen på besøg. Vi skulle se sidste afsnit af Family Food Fight dommerduellen ... og i det hele taget bare catche up og drikke noget vin og spise sammen. (Den var lidt hård i morges, da vækkeuret ringede). Anyway, mit bidrag til fælles mad var blandt andet empanadas med aji criollo. Eller crack sauce, som den blev døbt efter en halv times ivrig dypning.

Crack sauce. Aji criollo. Hannah Lund

Mine empanadas ...med lammelever, lammehjerte, lammenyrer og jomfruhummer i en cajun-krydring - røg også hurtigt ned, men de er en anelse sværere at lave. Kræver i hvert fald lidt tålmodighed. Derimod crack saucen. Som passer til alting. Dyp hvad som helst i det, og du føler dig bedre tilpas. Brug den som dressing. Kold sovs. Hvad du har lyst til. Den er nem og hurtig.

Så - til ære for Marianne Gammelgaard og Natasha Selberg: Her kommer opskriften!

Det skal du bruge til Crack sauce

4-6 friske jalapeno chilier (jeg brugte 4 i går og den er ikke spor for stærk)

1 STORT bundt frisk koriander, både blade og stilke. (Brug 2, hvis det er et lille supermarkeds-bundt.)

1-1,5 dl iskoldt vand

3 fed hvidløg

Skal og saft fra 3 lime

1 bundt forårsløg

1 tsk sesamolie

1 tsk soya

1 strøget tsk salt

1-1,5 spsk sukker

Sådan laver du Crack sauce

Kig korianderen igennem, så der ikke gemmer sig slatne stilke og brune blade i bundtet. Skær jalapeno-chilien i store stykker og smid stilk og kerner væk. Gør forårsløgene klar, du skal bruge så meget som muligt af dem, ikke noget med at smide det grønne til side. Kom alting i din blender eller food processor, og blend til en god konsistens.

Smag på den og justér med sukker og soya.

og NYD DET!

Kærlig hilsen

Hannah Lund


bottom of page