• Hannah Lund

Klipfiskebudding. Salt, saftig og med lidt sødme. En opskrift, der ikke er "Idrk". Jo. Du


Hvis ikke du har prøvet klipfisk endnu, så vov det. Budding lyder nok også lidt, sådan du ved. Det ER bare meget lækrere, end du tror. Lidt salt, ret saftigt og med en anelse sødme. Godt. Rigtig godt. Det stod ind imellem på spisebordet til aftensmad hos min familie for 100 år siden. De spiser lykkeligt masser af klipfisk i Venedig, min soul mate by - og der er det cool. Måske bliver det lidt cool igen herhjemme?

Selv om det måske tager noget tid. Alle (fotograf, grafisk designer, tilfældige børn) sagde ”Idrk. Klipfisk”, da de hørte om denne ret. De fnes også lidt. Og jeg indrømmer, at det lugter ret stramt, når man går forbi en fiskedisk i Sydeuropa. Men det er jo fordi, klipfisken ikke er klar til brug endnu!

"Good morning, ladies!"

Det er et fantastisk produkt, salt-tørret, så det har en dejlig lang holdbarhed – og det er saftigt og smagfuldt i retterne. Du skal bruge 2 dage på at udvande, hvilket kræver lidt forberedelse i vores ”Jeg har kun tålmodighed i 15 sekunder!”-tidsalder. Gør det nu alligevel.

Det skal du bruge til Klipfiskebudding

375 g klipfisk (før udvanding) 250 g mel 250 g smør 750 ml mælk 10 æg Salt & peber 125 g store rosiner

Smør og rasp til formen

Tilbehør: Pisket smør

Sådan laver du Klipfiskebudding

Udvand klipfisken over 48 timer. Læg klipfisken i blød i vand, så det dækker, og sæt den på køl. Skift vandet et par gange om dagen.

Skær klipfisken i små bidder.

Tænd ovnen på 175 grader.

Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i, til det er helt jævnt. Hæld mælken på lidt efter lidt. Rør de små stykker klipfisk i, og tag gryden af blusset.

Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i.

Smag til med salt og peber.

Rør rosinerne i.

Pisk hviderne stive og vend dem i massen.

Smør en stor form med smør og drys den med rasp, og vend massen i.

Bag i ovnen til den er gylden og fast, ca 30-45 minutter.

Imens pisker du så meget smør, som du vil servere til, med en elpisker, til det er hvidt.

Servér klipfiskebuddingen med det rørte smør og med en grøn salat til.

og-eh NYD DET NU!

Kærlig hilsen

Hannah Lund


KONTAKT 

© 2018 af  Hannah Lund. Design Le Lyhne Fischer.
Billeder Christina Birch & Hannah Lund

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Snapchat Icon