top of page
  • Hannah Lund

Juicekur. Med fritter. Og sovs.


Kan en 3 dages juicekur overhovedet betyde en forskel? Hvad hvis man bare slet ikke er asketisk, og kun gør det sådan delvist – hvad så?

Så får man det enormt godt, gør man! Eller det gjorde jeg. Jeg har aldrig været på en juicekur før, for jeg har ikke haft lyst til at faste. Synes også, det er gennemført unødvendigt at detoxe, når jeg lever i et så rent samfund som Danmark med adgang til økologiske fødevarer og vitaminrig kost. Jeg ryger nærmest heller ikke, jo…

Det var derfor en uovervejet splitbeslutning, at jeg pludselig alligevel gjorde det i sidste uge. Jeg var på besøg hos Unplugged Juice for at høre mere om, hvad de kunne tilbyde en virksomhed, jeg arbejder i. Den første fristelse kom, da jeg fandt ud af, at en juicekur hos Unplugged Juice IKKE er en faste. Tværtimod er det meningen, at man ikke skal være sulten. Den næste fristelse var, da jeg smagte én af juicerne (Moringa). Den tredje, da jeg fandt ud af, at Søren også importerer rødvin, er absolut ikke-religiøs omkring sine juicer og i øvrigt selv har en linje af juicerne, der er beregnet til cocktails. Altså til at blande vodka i. Så syntes jeg på mange måder, at jeg var i stue med en soul mate.

Mit eneste mål var at være lidt sundere i en travl periode. Men jeg fik flere fordele end dét, viste det sig. På bare 3 dage.

Sådan gjorde jeg

Jeg var samvittighedsfuldt på juicekur, fra jeg stod op om morgenen til om aftenen. Der havde jeg så forpligtelser eller aftaler – fx spiste jeg den ene dag 4 retter dansk mad med flødesovs og hjemmelavet is. Næste aften testede jeg cocktails og drak bobler, og spiste fritter og østers. En tredje aften grillede jeg lammekoteletter og lavede Urfa kebab.

Effekten kom alligevel. Hvis du vil detoxe, skal du ikke følge min model, men er du glad for livet og forsager askese, er det en brilliant måde at blive mærkbart sundere på – samtidigt med, at du kan have det sjovt.

Der er en ret udførlig vejledning med din pakke, så det er virkelig ikke svært. Du tør dine juicer om aftenen, starter om morgenen med aloe vera, og drikker juicerne med 2-3 timers mellemrum. De er meget varierede i indhold, så der er en del forskellige smage i løbet af dagen.

Det var fedt:

  • Jeg var overhovedet ikke sulten. Jeg måtte endda minde mig selv om at drikke så ofte, som man skal.

  • Jeg blev meget frisk, havde meget energi og var ultra-klar i hovedet. Supergodt i en meget travl periode.

  • Jeg brugte utroligt meget mindre tid brugt på måltidet: skulle ikke handle, skulle ikke lave mad, skulle ikke spise, ikke rydde op

  • Følte mig generelt godt tilpas ... min krop kunne virkelig godt lide det. Og føler mig enormt sund, jeg har fået et totalt vitamin/mineral/antioxidant-boost. Af rene friske råvarer. Ikke en pille.

  • Forbløffende nok tabte jeg en del centimeter. Jeg har ikke vejet mig, men tøjet sad lige lidt nemmere og løsere. Mit ansigt blev også mere frisk og opstrammet (der er lidt mindre dobbelthage, i hvert fald). En ret perfekt løsning, hvis man gerne vil være ekstra sprød før en stor fest.

Mindre fedt:

Nogle af juicerne var jeg ikke så vild med. Det er en lille smule min egen skyld. Jeg valgte nemlig 80/20 i stedet for Beginner, som Søren foreslog mig, da han hørte, jeg aldrig havde været på juicekur. Til mit forsvar ville jeg gerne virke, som om jeg var meget sundere og mere grøntsagsspisende, end jeg er i virkeligheden.

Det veganske protein er virkelig ikke mig i smagen. Men jeg blandede det også kun med vand, i stedet for med en juice eller noget mad.

Konklusion? Jeg vil meget mere!

Ulemperne var så små, og jeg fik det faktisk så godt, at jeg fortsætter med en 12 dages juicekur. Det fungerer utroligt godt i min hverdag, og jeg kan rigtig godt lide, hvordan min krop har det, og især min hjerne.

Denne her gang lytter jeg så til Søren og napper dem med frugtsmag. 12 dage med noget, der smager smaddergodt, plads til livsnyderiet og drinksne … og store sundhedsfordele? Jeg er totalt på.

bottom of page