top of page
  • Hannah Lund

Balderdash

Opdateret: 29. nov. 2019


Balderdash cocktail

Når Balderdash får æren af at blive det første "Prøv det så!"-indlæg, så er det fordi jeg har en stor svaghed for cocktails. Vin er livsnødvendigt, øl har jeg lært at drikke og nyde, da jeg blev 48 - men cocktails ... de er bare nye, forskellige, sjove og med masser af smagssammensætninger. Man bliver lidt forelsket i cocktails - og især på Balderdash. Den skal du simpelthen bare prøve, og det kan kun gå for langsomt.

Stort set hver gang, jeg smager en cocktail der, er det min nye yndlings. Og smagen er klart det vigtigste. Men lige i hælene kommer atmosfæren – og den er genial.

Vibe: Hygge + New York + brilliant service

Forestil dig det bedste fra New York, der møder det bedste fra København. Alle hos Balderdash får dig til at føle dig som den mest velkomne og værdsatte gæst, fra du træder ind ad døren. Service i København er blevet meget bedre, men Geoffrey Canilao, der ejer Balderdash, er fra New York, og det kan virkelig mærkes.

Viben kommer også fra, at baren ligger i et af Københavns ældste huse, som er istandsat af Geoffrey med nysgerrighed og kæmpe respekt for husets originale stand og indretning. Her lå en gang Kontoret - en vinstue, der som den første i København havde indlagt telefon. Så kunne alle herrerne helt sandfærdigt ringe hjem og fortælle, at de stadig var på kontoret.

Væggene er kalkede, bindingsværket synligt, og de har fundet og renoveret den originale gamle bardisk. En samling af små forbundne rum fra udgangspunktet i den store bar byder på åbent ildsted, vinstueborde, grupper af lænestole og en privat lounge med indgang gennem en original gammel klædeskabsdør.

I hovedbaren er udstillingen af flasker koblet med stearinlys, mexicanske brydermasker og masser af gamle telefonapparater overalt. Det tiltrækkende klientel, den bekvemme beliggenhed og og den lækre playlist gør det til et perfekt sted for folk over 25.

Det drikker du her

Men tilbage til cocktailsne! Smag og behag er altid forskellig. Jeg har drukket cocktails på mange af Københavns barer – hvor bartenderne er superdygtige og med rette får fantastiske anmeldelser. Men de kan altså noget særligt her med smage og dufte. Sidder du i lokalet til venstre for indgangen, finder du ud af en af grundene: du har fri udsigt til smags- og duftlaboratoriet med glaskolber og bunsenbrændere. Her har jeg duftet til udvundet masa harina duft, flæskestegsduft, kaffir lime osv.

Jeg kan voldsomt stærkt anbefale alle disse cocktails: Godzilla, Oaxacan Punch, Espresso Martini, Mushroom Alexander og min favorit favorit: My Milkshake brings all the boys to the yard. Med valnødder. Jeg følger efter enhver, der giver mig valnødder med fløde.

Interessant faktum: Det må være den eneste cocktailbar, hvor der udskænkes til børn – Balderdash laver nemlig i sommerhalvåret milkshakes uden alkohol #bringyourbaby

bottom of page