top of page
Hannah Lund

Citron- og bygvand: Opskrift på en gammel bestseller


Citron- og bygvand - Lemon Barley Water

Opskrift fra gamle dage: Citron- og bygvand

Når mine formødre havde citroner, lavede de citron- og bygvand.

Bygvand er megasundt, og det er drukket for helbredets skyld i årtusinder. Jeg drikker det nu især, fordi det smadder supergodt ... har en skøn, læskende, voksen smag. Også altid godt med skinnende samvittighed, selvfølgelig.

Det skal du bruge:

  • 1,2 dl perlebyg

  • 2 L vand

  • Skal og saft af 3 citroner

  • 2,3 dl sukker

Citron- og bygdrik - Lemon Barley Water

Sådan gør du:

Skyl byggen i en si. Kom byg og citronskal og vand i en gryde. Bring i kog, skru ned, og lad simre i 1 time. Sluk, og rør sukker og citronsaft i.

Hæld det hele op i en si, og sørg for en stor skål til at opsamle under. Der skal være plads til lidt over 2 L!

Kom væsken i kander og sæt på køl, til den skal drikkes.

Gem i øvrigt byggen, den smager vildt godt som fx morgengrød med friske bær og mandler.

bottom of page