top of page
  • Hannah Lund

Limonade. Sådan laver du den bedste skarpe og lidt søde citrondrik - få opskriften


Den bedste limonade - få opskriften på klassisk limonade her

​​Limonade

Skarp, lidt sød og iskold. Ikke skyggen af den kemiske smag af en teenage-sodavand. Det er stilfuld, elegant nydelse af væske på en varm dansk forårs- eller sommerdag, og det er så nemt. Du er endda lidt ekstra grøn, fordi du kan udnytte citronskallerne til endnu en drik.

Den bedste limonade får du naturligvis af friske, usprøjtede citroner. Køb Øko ... eller tag nogle af de lækre citrusfrugter fra Freshland. Der har citronerne hængt på træerne 4 dage, før de lander hos mig (til forskel fra supermarkedet, hvor varerne er mange uger - 4-7 uger - om at komme frem til hylderne. Du kan virkelig smage forskel. Men limonaden bliver god også med øko-citroner.

 

Limonade, oreangade ... du kan naturligvis også lave denne opskrift med appelsiner, mandariner eller clementiner. De orange frugter er jo noget sødere, så smag godt til og start med den mindre mængde sukker.

 

Det skal du bruge

12 citroner

1.2-1.5 dl sukker efter smag

Et nip salt

7.5 dl koldt vand

Isterninger i massevis

Sådan gør du

Pres saften af citronerne og hæld saften i en kande.

Gem endelig citronskallerne til citron-sirup!

Rør 1.2 dl sukker og en bittelille smule salt i citronsaften, til det er opløst. Hæld koldt vand på og smag til med mere sukker, hvis du synes. Stil på køl, og servér hældt over en masse isterninger.

Nyd det som en vanvittig denne sommer!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page