top of page
  • Hannah Lund

Den lækreste svampepaté - opskrift


Rigtigt mange svampe? Ved ikke helt, hvad du skal lave med dem? Så prøv denne nemme svampepaté, som smager vanvittigt godt på ristet brød og holder op til 1 uge i køleskabet. Det betyder, at du kan se supertjekket ud, når du serverer den for gæster, selv om du har stresset hele dagen. Fordi du har lavet den i forvejen.

Denne svampepaté er tilpasset efter John Wrights opskrift fra River cottage-serien - jeg kan bare ikke lide hans version så godt, fordi den smager kraftigt igennem af hvidløg. Jeg elsker da hvidløg, selvfølgelig, men svampe har faktisk en ret fin smag, og det overdøver lidt. Så her er min version:

Ingredienser til Lækker svampepaté

750 g svampe (jeg brugte Karl Johan og Græsgrøn skørhat. Brug bare, hvad du selv finder)

1 stort løg

1 fed knust hvidløg

salt og peber

1 spsk Marsala

1 tsk revet citronskal

1 nip timian

smør og olie til stegning

500 g fed flødeost

Sådan laver du Lækker svampepaté

Rengør svampene og skær dem i skiver eller tern. Kom på en pande, hvor olie og smør er bruset op, drys med salt og peber og rist dem gyldne. De må godt få lidt tid og lidt stegekant. Sluk, når de er klar.

Skær løget i tern eller skiver og kom det på en pande med olie og smør. Drys med salt og peber, bland det knuste fed hvidløg i, og steg ved svag varme, til løgene er bløde og søde og bare lige har lidt brune kanter hist og her. Sluk for varmen.

Kom svampe og løg i en blender, og blend til det er en fin masse. Rør svampe og løg i flødeosten sammen med marsala, citronskal og et nip timian. Check, om der skal ekstra salt og peber i. Hæld på pæne glas eller flot form, dæk til og stil i køleskabet.

Servér på ristet brød, gerne brød, du har sitet i smør eller olie på en pande.

Velbekomme - og Nyd det

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page