top of page
  • Hannah Lund

Chutney med tomat og æble. Til børn ... og til grillpølser


Denne chutney smager meget henad klassisk pølsemandsketchup. Bare bedre, og noget mindre syntetisk, hvis du spørger mig. Den er lidt af et hit blandt børn, og den slags mænd, hvis religion byder dem, at man ikke kan tænde en grill uden at have pølser at lægge på. Begynder at tro, at de også tændte grillen tilbage i 910, hvor denne danske familieopskrift stammer fra!

Opskriften er nem, virkelig nem, og du skal ikke bruge særlig meget tid i køkkenet. Du kan endda pudse glorien og stoppe madspild – for du kan sagtens bruge alle de rynkede æbler og bløde tomater, der ligger og trykker sig i køleskabet til denne lækre chutney!

Ingredienser til Chutney

1 kg tomater

100 g æbler

100 g løg

100 g sukker

2 tsk salt

1 tsk stødt peber

1 dl eddike

Sådan laver du Chutney Vask tomater, æbler og løg, og hak dem i din blender. Kom nu alle ingredienser i en gryde, bring i kog, og lad simre i ca. 1 time.

Synes du ikke, at din portion er lige så rød som på billedet? Og betyder det noget for dig? Det sker også for mig, kan jeg fortælle - og det er vist noget med, hvor modne og naturligt røde tomaterne tilfældigvis er denne gang. Jeg snyder skamløst og kommer lidt tomatpuré i, hvis jeg vil have en rødere farve.

Hvis du vil have en meget fin konsistens, kan du tage chutneyen igennem en si, eller give den en ekstra tur med en stavblender. Jeg kan godt lide, at der er små bidder i – som på billedet – så jeg blender/sier ikke, og hælder den direkte på rene, skoldede glas. Den smager godt med det samme.

FIF

Jeg laver denne portion, der kan holde sig i køleskabet de 2-3 uger, der tager at spise den op. Hvis du vil lave en større portion, der skal have lang holdbarhed, skal du henkoge chutneyen i glassene, når den er færdig.

Nyd det!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page