top of page
  • Hannah Lund

Pocherede æg - Bedste rigtige opskrift og bedste nemme opskrift


Opskrift pocherede æg foto fra Go Morgen Danmark

Pocherede æg - sådan

Da jeg første gang skulle lave æggeretter i min bog 1900 Til bords, måtte erkende, at jeg faktisk ikke var særlig skarp på at lave et pocheret æg. Eller jo, men kun hvis det måtte se ud som en forslået hvid vandmand.

Så her får du lige en vejledning, hvis der heller ikke er blevet lavet mange pocherede æg hos dig.

Da jeg var på Go' Morgen Danmark 2. april foreslog de søde værter i en (meget kort) pause, om jeg lige om et par minutter ville lave de der pocherede æg. Live. På landsdækkende tv. I stedet for at jeg som aftalt nørklede med det uden for kameraet, og kunne begå mine fejl i fredelig ubemærkethed. Der var jeg rigtig glad for at metode nr. 2 lå på rygraden!

Bedste opskrift på pocherede æg - korrekt. Sådan gør du:

Den korrekte måde: Ægget skal være så frisk som overhovedet muligt. Ellers er hviden ikke fast, men lidt vandig, og så bliver det færdige æg enormt utjekket. Kom vand og lidt salt i en kasserolle, og et godt bløb eddike. Bring det i kog, men skru straks ned. Pocherede æg kræver simretemperatur. Knæk ægget ud i en kop eller lignende. Rør rundt i kasserollen, så der dannes en malstrøm, og hæld ægget ned i centrum. Form evt. forsigtigt ægget med en hulske, men vær ellers bare tålmodig i 1½-2 minutter.

Bedste opskrift på nemme pocherede æg. Sådan gør du:

FIF-måden (heeelt forkert, selvfølgelig, men det virker): Stadig helt friske æg. Men du forer din kop med husholdningsfilm, rigeligt, så der hænger meget ud over kanten. Slå ægget ud i filmen, saml filmens kanter, så du har en lille sæk. Dyp sækken i det simrende vand, snur den evt rundt ... indtil ægget er pocheret. Du kan åbne og se fremgangen. Tag op, og brug en teske til forsigtigt at løsne æggehviden fra filmen. Voila. Et ret pænt ovalt pocheret æg.

bottom of page