top of page
Nyd det nu!
Jeg har sat mig for at nyde livet max. Mad, drikke og gode oplevelser. Have det sjovt, egentlig. Give dig opskrifter på historisk autentisk dansk mad, fortælle dig om ting, der optager mig. Følg mig her på Nyddetnu, hvis du vil være med.
Vil du spørge mig om noget? Skriv venligt og imødekommende på hannah@bloodyamateurs.dk - så får du hurtigt svar!

Søg


Kødpølse - lækker og hjemmelavet som i 1930. Her er opskriften!
Har du lyst til at lave hjemmelavet kødpølse? Det kan du sagtens. Her er opskriften, ikke svær, tager blot lidt tid. Smagen er det værd!
Hannah Lund
5. feb. 20202 min læsning


Degnebøf. Stegt flæsk, som du aldrig har prøvet det før
Grisen burde være Danmarks nationalfugl - for svinekød er stønnende saftigt og fuldt af smag. The other white meat, hedder det ikke også det
Hannah Lund
1. nov. 20192 min læsning


Tante Bines pærer
Tante Bine er min oldemors faster. Tipoldefar Claus Christians 11 år ældre storesøster, Jacobine Petrine Jervelund. Hun levede som pebermø i
Hannah Lund
30. sep. 20192 min læsning


Påskeopskrift - Johannes Æblesild. En ægte gammel dansk familieopskrift.
Familieopskriften. Johannes sild. Ikke skyggen af creme fraiche Oldemors og Moster Ingrids kusine Johanne lavede æblesild for 100 år...
Hannah Lund
12. apr. 20193 min læsning


Du ka'tte la' mig vær' - opskrift på citrondessert fra det danske landkøkken
Det er ikke helt citronfromage - Tænk citrongul guf med vanille-flødeskum. Lidt skarpere i smagen, Præcis, som vi bedst kan lide det. Hold o
Hannah Lund
11. apr. 20191 min læsning


Pocheret friteret æg - få opskriften på æg frit, som min familie lavede dem for 100 år siden
Pocherede, friterede æg på et brændefyret komfur? Det ser du ellers kun på de skarpeste danske restauranter. Hvis Anna og Ingrid kunne med d
Hannah Lund
11. apr. 20192 min læsning


Nemme pocherede æg og endnu nemmere hollandaise til gammel dansk frokostret.
Mange tror, at dansk mad før i tiden ... det er sådan noget, der smager ret fadt. Grød. Ukrydrede farsretter. Dampede roer. Glæd dig -...
Hannah Lund
3. mar. 20192 min læsning


Tipoldemor Dortheas lagkage - opskrift på klassisk gammel dansk lagkage.
Mors lagkage fra kogebogen 1900 Til bords - og "Mor" er min Tipoldemor Dorthea, der var født i sidste halvdel af 1800-tallet og mo
Hannah Lund
20. jan. 20192 min læsning


Den danske sang er en ung blond pige. Som elsker hjemmelavet medisterpølse
På Fyn, i Odense, blev medisterpølsen anset for at være god nok til Juleaften. Der er også kælet for detaljerne, og krydringen - og hvert hu
Hannah Lund
20. dec. 20183 min læsning


Æblesild uden creme fraiche. Som Johanne lavede dem selv for 100 år siden. Her er den gamle danske f
Oldemors og Moster Ingrids kusine Johanne lavede æblesild, og helt uden créme fraiche. De er elegante, friske og lette i smagen. Det er jo f
Hannah Lund
18. dec. 20183 min læsning


Ølbrygning, hemmeligheder og lidt hverdagssexisme
På tirsdag kører jeg til Fyn og besøger 99-årige Elise. Elise er min farmors yndlingskusine, men hun er desværre blevet syg med...
Hannah Lund
2. dec. 20184 min læsning


Rosinmarmelade. Jep, det er en ting. Få den gamle familieopskrift
Synd, synd synd - for det er da en af de lækreste ting, jeg har hygget mig med i køkkenet. Det er supernemt, så du skal endelig gå i gang.
E
Hannah Lund
28. nov. 20182 min læsning


Leverpostej! Battle! Vinderopskriften fra foredraget.
Hvem var den driftigste landbokvinde med den bedste gamle opskrift på leverpostej? Få opskriften på vinderen her.
Hannah Lund
30. okt. 20183 min læsning


Saft og syltetøj - Mine 3 bedste sylteopskrifter fra Go' Morgen Danmark
Lad dig endelig friste af mine sylteting her til morgen i Go' Morgen Danmark - de nemmeste, hurtigste, lækreste opskrifter, så er det ba
Hannah Lund
10. jul. 20182 min læsning


Sylt som for 100 år siden
Få tips fra det originale danske landkøkken om syltning i kogebogen 1900 Til bords af Hannah Lund
Hannah Lund
27. maj 20182 min læsning


Perfekt hollandaise - hver gang. Her er den bedste opskrift
Mine hollandaiser har drillet før. Når jeg skulle se smart ud i køkkenet, mens vennerne stod forventningsfulde med champagneglassene i...
Hannah Lund
22. apr. 20181 min læsning


Pocherede æg - Bedste rigtige opskrift og bedste nemme opskrift
Pocherede æg - sådan Da jeg første gang skulle lave æggeretter i min bog 1900 Til bords, måtte erkende, at jeg faktisk ikke var særlig...
Hannah Lund
22. apr. 20182 min læsning
bottom of page