top of page
  • Hannah Lund

Nemme pocherede æg og endnu nemmere hollandaise til gammel dansk frokostret.


Originalt dansk landkøkken 1900 Til bords - frokost med pocherede æg og hollandaise

Mange tror, at dansk mad før i tiden ... det er sådan noget, der smager ret fadt. Grød. Ukrydrede farsretter. Dampede roer.

Glæd dig - for det er det stik modsatte. Her i denne frokostret får du det bedste fra, når Danmark er lys og grøn. Har du dine egne æg, kan du rigtigt smage kvaliteten. Jeg venter stadig på, at min mand ophæver sit veto mod hønsehold, men har heldigvis gode venner, der ind imellem sælger eller forærer af godterne.

Et lille fif: Det her er en ret, der skal spises, så snart den er klar. Sæt din frokostgæst med et glas vin, og lad sladderen gå henover køkkenbordet. For nogle ting skal man vente glad på.

Det skal du bruge:

Pr. person

1 æg 1-2 skiver brød (eller flere, hvis det skal se smart og højt ud som på billedet) Lidt røget laks eller skinke i tern Lidt bælgede ærter og brøndkarse

Hollandaise til 2-3 personer:

2 æggeblommer 4 spsk citronsaft 200g smør Salt & peber Reven skal af ca ½ citron

Sådan gør du:

Begynd med citronhollandaise, den kan nemlig godt stå og vente lidt. Med hollandaisen i hus skærer du nu små tern (c 1x1 cm) af din skinke eller laks. Bælg ærterne og hav brøndkarsen klar. Nip den i bidder, du har lyst at spise - se billedet.

Stik runde skiver ud af franskbrød eller toast. Rist dem langsomt i smør, eller frituresteg dem. Det bliver møggodt. Ikke tør ristet toast til denne ret. Fedtet og smagen vil gøre dig glad!

Pochér æggene 1 ad gangen. Tag hvert æg op med hulske og dryp af. Læg på de sprøde brødskiver, hæld lidt hollandaise over, og pynt med lakse/skinketern, ærter og brøndkarse … og masser af friskkværnet peber.

Nyd det!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page