top of page
  • Hannah Lund

Rosinmarmelade. Jep, det er en ting. Få den gamle familieopskrift


Det er næsten sort, klistret og fylder din mund - med karamel, citrus og dybden og duften af tørrede druer. Det er rosinmarmelade, og du løfter sikkert øjenbrynene lige så højt som jeg, men du må simpelthen ikke snyde dig selv for at prøve denne opskrift. Når hele dit køkken dufter af dunkel citruskaramel, vædder jeg på, at du vil takke mig.

Jep, rosinmarmelade er så meget en ting. En usædvanlig opskrift, som jeg derfor naturligvis ikke kunne nære mig for at undersøge. Siden har jeg googlet og fundet ud af, at det mest er i Frankrig man laver den slags. Men nettet flyder ikke lige frem over med opskrifter, og slet ikke som denne her.

Synd, synd synd - for det er da en af de lækreste ting, jeg har hygget mig med i køkkenet. Det er supernemt, så du skal endelig gå i gang.

Er du osteelsker, kan du ikke tillade dig ikke at prøve – det er mit faste tilbehør, og af en slags, hvor gæsterne sidder og siger ”Næææh” og ”Iiiih, da”. Du kan naturligvis spise rosinmarmeladen på brød ... og jeg synes, det smager vildt godt til koldt kød. Især, hvis du lige hælder en sjat af din favorit-booze i :-)

Rosinmarmelade 1900 Til Bords Hannah Lund

Ingredienser til Rosinmarmelade

250 g rosiner Vand 125 g sukker Saft og skal af 1 citron

 

Moster Ingrid - stor, stor ostefan - lavede 4 gange så stor portion, og kogte i første omgang 45 minutter, og i anden omgang 1½ time. Jeg synes, at de nedenstående tider passer fint til at opnå den karamelagtige konsistens.

 

Sådan laver du Rosinmarmelade

Kom rosinerne i en gryde, og kom vand på, til det lige akkurat dækker.

Bring det i kog, og lad det simre i 30-40 minutter.

Hak rosinerne i en blender, og kom dem tilbage i gryden sammen med sukker og saft og skal af citronen.

Nu bringer du i kog igen, under omrøring, og simrer marmeladen i 1 time.

Så er den klar, og du hælder den på rene skoldede glas. Og GODTER dig over dit lækre, anderledes og superautentiske tilbehør fra den gang, der var så hyggeligt i Danmark.

Nyd det!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page