top of page
  • Hannah Lund

Bøf Lindstrøm. Opskrift: Sådan lokker du en ekstra bid ned til din danske søndagsfrokost.


Min lange søn stod på lur, da vi lavede Bøf Lindstrøm til foto til kogebogen, og det lykkedes ham uden problemer at fortære 3 store i rap. Med rugbrød til. 400 g kød … Det giver dig en idé om, hvilken type succes denne ret gør på dit frokostbord. Du kan lige så godt lave en stor portion med det samme.

Bøf Lindstrøm minder lidt om en pariserbøf – men fordi du ælter det hakkede kød sammen med flere af ingredienserne, smager bøffen noget anderledes og dejligt krydret. Og de brunede løg ovenpå? Sygt godt.

Ingredienser

500 gr hakket oksekød 75 gr syltede rødbeder Ca. 1 spsk kapers 1-2 æg Salt og peber Brunede løg af 3 store løg Høvlet peberrod Syltet rødbede.

Sådan laver du Bøf Lindstrøm Kom dit hakkede kød i en skål. Krydr med salt og peber. Hak syltede rødbeder og kapers fint, og ælt det sammen med kødet og krydderierne.

Kom 1 eller 2 æg i, afhængig af størrelse, og rør grundigt sammen.

Form 4 bøffer af kødet, og stil på køl, mens du laver de brunede løg.

Skær løgene i skiver, og kom dem i en gryde med en lille smule fedtstof. Drys med salt og peber. Læg låg på gryden, og skru ned på laveste blus. Lad stå i ca. 10-15 minutter. Kig jævnligt til dem, og rør rundt. Når løgene er bløde, tager du låget af, og skruer op for varmen. Drys 1-2 spsk sukker over og 1 tsk tørret timian. Rør rundt, indtil løgene er jævnt lysebrune. Sluk og læg låg på.

Varm en pande godt på komfuret, og tag dine formede bøffer ud. Kom olie på panden og læg bøfferne på. Vend dem efter ca. 2-3 minutter og steg på den anden side. Når bøfferne er stegt færdige, anretter du dem med de brunede løg og masser af høvlet peberrod og hakkede syltede rødbeder. Servér godt rugbrød til – og en øl. Og skulle der måske være en lille snaps til også?

Nyd det!

Kærlig Hilsen

Hannah Lund

bottom of page