top of page
  • Hannah Lund

Sennepspickles. Lidt stærke, ret sprøde, meget farvestrålende. Her får du opskriften.


Som inkarneret pickles-fan kastede jeg mig naturligvis over denne opskrift, der stammer fra en af min Oldemors veninder, Fru Michelsen. Alle idéer om fesen og smagløs dansk køkken fordufter da, bare man ser listen over ingredienser. Her har jeg virkelig anstrengt mig for at tilgodese min fotografs skarpe efterlysning af ”flere farver!!”, men jeg garanterer for, at det også smager godt, selv hvis alle grøntsagerne har samme farve.

De her billeder har jeg ikke selv taget - de (og mange af de andre opskriftsbilleder) er taget af min dygtige fotograf Christina Birch

FIF Hvis du nu ikke har eller kan få fat i netop disse grøntsager – så bruger du naturligvis, hvad du har. Det er ikke nødvendigt at have alle de forskellige slags grøntsager for at lave gode pickles – men lidt forskelligt skal der altså være. Gør det nemmere ved at bruge, hvad du har, og nemt kan få fat i.

Mine er forskellige fra år til år. Men tag løg for at få lidt skarphed, og blomkål for at få lidt kronsj. Vil vædde med, at du har gulerødder og agurker i køkkenet, og så er du allerede langt.

Ingredienser til Lidt stærke sennepspickles

40 g små skalotteløg, pillede ½ lille blomkålshovede 100 g perlebønner (også kaldet buskbønner – ligesom alm friske bønner, bare lidt kortere) 100 g voksbønner (alm friske bønner, grønne, lilla eller gule) 75 g små gulerødder 4-5 små agurker 100 g grønne tomater (i skiver)

Til lagen: ½ L eddike 105 gr sukker, 5 gr karry, 20 g engelsk sennepspulver, 2 tsk dild, 1 tsk knust chili, 1 spsk reven peberrod

Sådan laver du Lidt stærke Sennepspickles Rengør grøntsagerne, og skær dem i den størrelse bidder, du kan lide. Læg dem i hver sin skål/fad og drys med salt, sådan at de saltes hver for sig i 1 døgn.

Imens laver du lagen. Rør sennepspulver og karry ud i lidt kogende vand i en gryde, og kom eddike og sukker ved, og bring i kog. Rør undervejs, så du er sikker på at sukkeret er opløst. Når det koger, kommer du resten af krydderierne i, og slukker under lagen, og lader den trække til næste dag.

Når grøntsagerne er saltede, skyller du det overskydende salt af med koldt vand.

Kom hver slags grøntsag i kogende vand for sig selv, og kog til de er nogenlunde møre – blot nogle få minutter. Ved at adskille grøntsagerne under saltning og kogning, forhindrer du, at de tager farve af hinanden.

Tag grøntsagerne op, efterhånden som de er færdige, og lad dem dryppe af.

Bland nu grøntsagerne i de rene, skoldede sylteglas, så de bliver jævnt fordelt, og hæld den kolde lage over. Så er de klar.

Variant: Vil du have lidt mere bid i dine pickles? Så lader du være med at forkoge dem, men hælder lagen varm over.

Nyd dem!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page