top of page
  • Hannah Lund

Solskinsæg - opskrift på restemad. StopMadspild for 100 år siden

Opdateret: 31. jan. 2020


Solskinsæg restemad fra 1930 Hannah Lund 1900 Til bords

Hvis du leder efter gourmetmad, er du gået forkert. Hvis du leder efter nem mad af resterne i køkkenet - uden fine fornemmelser - er du gået helt rigtigt. For hvor tit har du kogt for meget ris eller spaghetti til aftensmaden? Det nummer lavede de også for 100 år siden ... også fandt de en løsning. Italienerne har frittataen – Odense har solskinsæggene!

Det er den slags mad, der smager af at være kommet dejligt hjem. Her forvandler du en måske lidt kedelig rest og kan forkæle dig selv og andre med en lækker frokostret. Eller nem aftensmad. Eller natmad. Eller bare en snack-agtig ting fordi du har lyst … Det er ”Stop Madspild” fra 1930 – og det holder hele vejen.


 

Retter, der bruger rester – det tog man lidt på øjemål den gang. Og det skal du også gøre. Man kan sagtens lave god, lækker mad uden en vægt.

 


Det skal du bruge til Solskinsæg

En rest kogte ris eller spaghetti – ca. 3-4 spsk pr. æg

1 spsk tomatpuré

1 hakket løg

1 tsk karry

1 tsk paprika

½ tsk salt

2½ dl fløde

4 æg

Et par skiver bacon, eller lidt bacontern



Sådan laver du Solskinsæg

Rist baconskiverne på bagepapir i en 200⁰C varm ovn.


Lad ovnen være tændt, når du tager baconen ud.


Tag en skål, og bland ris/spaghetti med tomatpuré, løg, karry, salt og paprika, og rør fløden i.


Smør et lille ovnfast fad og hæld blandingen i.


Lav 4 huller med en ske eller din vaskede hånd, og slå et æg ud i hvert hul.


Sæt fadet i ovnen, indtil æggene er stivnede, ca. 10-12 minutter.


Tag ud, og pynt med smuldret, stegt bacon.



Spis, polér glorien og NYD det!


Kærlig hilsen

Hannah Lund

Kærlig hilsen Hannah Lund

bottom of page