top of page
  • Hannah Lund

Appelsinmarmelade - God. Opskrift på lækker gammeldags marmelade

Appelsinmarmelade god opskrift Hannah Lund 1900 Til bords

Moster Ingrid har drysset betegnelsen ”(god)” ud over et par håndfulde opskrifter i en propfuld bog. Det pirrer jo virkelig ens nysgerrighed. Især når den står blandt flere andre opskrifter på appelsinmarmelade. Og jeg kan virkelig, virkelig godt lide appelsinmarmelade. Opskriften er nem, og tager lidt tid, men det meste af tiden kan du bare lave noget andet. Og marmeladen? Den er det værd, kan jeg blot sige.


Det skal du bruge til God Appelsinmarmelade


7 appelsiner

3 citroner

3 l vand,

3 kg sukker


Sådan laver du God Appelsinmarmelade


Skær appelsiner og citroner i tynde skiver og læg dem i det kolde vande i en stor gryde indtil næste dag.


Dagen efter koger du vand og frugt op UDEN sukker, og koger i en time.


Det blødgør skrællen, så den bliver rar at spise.


Efter 1 time kommer du sukkeret i og koger en time mere ved svag varme.


Så er den skinnende orange marmelade klar til at blive fyldt på rene, skoldede glas – og denne opskrift med meget sukker har en lang holdbarhed, så længe glassene er tætte og uåbnede.


Denne portion er stor nok til en hel familie, der virkelig godt kan lide appelsinmarmelade.

Du kan uden problemer dividere ned og lave en mindre portion.


Jeg synes, det helt rigtige naturligvis er at spise appelsinmarmelade på nyristet smør med brød. Men har du lavet meget, og synes det bliver lidt ensformigt, så kom appelsinmarmeladen i en krydderkage, eller bag en lagkage og læg den sammen med marmeladen, flødeskum og evt creme.


Uanset hvad - du har et fantastisk hjemmegjort produkt til at pynte i dit køkken, så


NYD DET!


Kærlig hilsen

Hannah Lund


bottom of page