top of page
  • Hannah Lund

Kødpølse - lækker og hjemmelavet som i 1930. Her er opskriften!


Kødpølse opskrift hjemmelavet Koedpoelse 1900 til bords Hannah Lund

Vi kender allesammen den prinsesselyserøde masse, der går under navnet kødpølse i supermarkedets køledisk, ikke? Et produkt, hvor man VIRKELIG spekulerer over ingredienser og proces. Og ikke har lyst til at lægge det i indkøbskurven.


Har du lyst til at lære, hvorfor man så godt kunne lide kødpølsen tidligere?

Kødpølsen skal du nemlig ikke være bange for at lave selv. Jo, det tager tid, men det er altså ikke specielt svært - og når den er hjemmelavet, behøver du ikke længere være bekymret, for du har jo nemlig helt styr på indholdet. Desuden skal den ikke en tur om slagteren til rygning, du kan faktisk klare det hele derhjemme.


Er du typen, der ligesom jeg køber dit kød fra en avler, du kender, så ved du , at der bliver slagtet grise nu. Hjemmelavet kødpølse ville da være et genialt indslag, når du får din parterede gris leveret. Men jeg har lavet opskriften, så du også kan være med, selv om du køber dit hakkede kød i Netto. Der handler jeg også!


Det skal du bruge til Hjemmelavet kødpølse


500 g hakket kalv & gris 350 g hakket spæk 200 g moste kogte kartofler 5 dl mælk salt & peber Evt. frugt- eller kødfarve

Salt til saltning

Bouillon til kogning


Pølseskind (køb dem hos din slagter eller på nettet)


En pølsestopper til din køkkenmaskine

Sådan laver du Hjemmelavet kødpølse

Læg dine pølseskind i blød i vand.


Bland hakket kød, hakket spæk, moste kartofler, mælk og salt og peber i en god stor skål og ælt det grundigt. Eventuelt med dejkrogene på din håndmixer. Kom frugtfarve i, hvis du vil – det er ikke nødvendigt. Du bliver heller ikke dømt, hvis du gør det :-)


Tag pølseskindene op af vandet, og stop dine kødpølser. Brug din pølsestopper og brug den indsats med det største udgangshul.


Jeg valgte at binde til løbende i mindre pølser – det kan du også overveje, da de skal koges til sidst. Pølserne skal kunne være i din gryde!


Når du har stoppet pølserne, lægger du dem i et fad og drysser dem med salt. Lad dem stå køligt med saltet i ca. 12 timer.


Bring en gryde svag bouillon i kog sammen med kødpølserne. Væsken skal dække pølserne.


Når det koger, skruer du ned, så de blot simrer i en halv time.


Lad dem køle af, og så er kødpølsen klar til brug. Husk at opbevare på køl.


Kødpølsen var klart den sværeste fars at få igennem pølsestopperen – sandsynligvis på grund af alt det hakkede spæk.

Nyd det!

Kærlig hilsen

Hannah Lund


Comments


bottom of page