top of page
  • Hannah Lund

Rugmelskage - opskrift på slægtens superfood


Dansk superfood i sin mest fristende indpakning.

Vi er over tusinder af år blevet en nation af granvoksne og rimeligt sunde mennesker på en diæt, hvor rug er en af de vigtige byggestene. Vi elsker rugbrød og savner det, når vi er ude at rejse.

Derfor bliver du så glad, når du nu får opskriften på Rugmelskagen! Den smager saftigt og godt og duften, når den bager, er ubeskrivelig god.

 

Jeg var løbet tør for rosiner, men havde et glas hjemmesyltet appelsinmarmelade. Det fungerede fortrinligt, så brug gerne, hvad du selv har til overs i kagen.

 

Gå straks i gang, og nyd kagestykkerne, som de er, eller med koldt mør eller en skive ost.

Det skal du bruge til Rugmelskagen

750 g puddersukker (brun farin) 125 g smør 2 hele æg 2 tsk stødte nelliker 2 tsk allehånde 2 tsk kanel 2 tsk natron 7½ del kærnemælk 1 kg halvsigtet rugmel 3-4 spsk rosiner, sukat eller syltet appelsinskal

Sådan laver du Rugmelskage

Tænd ovnen på 200 grader.

Smør en standardstørrelse springform med randformsbunden i. Du kan også vælge en bradepande som form. Men den er bare ret flot, når den er rund som her.

Smelt puddersukker, smør og krydderier i en gryde, og hæld det i en stor skål.

Når det er kølet af et par minutter, pisker du æggene i. Bland kærnemælken i. Vend nu melet og natron ned i dejen og bland grundigt.

Til sidst kommer du rosiner, hakket sukat eller syltet appelsinskal i dejen.

Kom dejen i din form, og sæt den i ovnen. Skru ned på 175 grader, og bag i ca. 1 time. Tjek med strikkepind eller stegegaffel, om kagen er gennembagt.

Nyd det!

Kærlig hilsen

Hannah Lund

bottom of page